Air France otevírá nábor pro zájemce o dopravní létání

13.06.2023

Francouzský dopravce plánuje během letošního roku přijmout až 400 nových kadetů. Zájemci se mohou hlásit od 31. července

Air France otevírá nábor pro zájemce o dopravní létání
Air France otevírá nábor pro zájemce o dopravní létání (Zdroj: Aeroweb.cz)

Francouzský dopravce Air France opět otevírá nábor nových kadetů. Na webu společnosti se objevila pracovní nabídka, ve které se hledají jak držitelé teoretické ATPL licence z bakalářského studia, tak kandidáty bez patřičného oprávnění, kteří ale mají za sebou několik let vysokoškolského vzdělání. Výuka pak je plně poskytnuta a hrazena Air France.

Úspěšní uhazeči se připojí přibližně k 80 dalším kadetům, kteří se aktuálně připravují na výkon služby prvních důstojníků. Kurz byl otevřen poprvé v září loňského roku poté, co byl během pandemie pozastaven. Společnost nabízí type rating u strojů Boeing 737 a Airbus A220, A320 a v budoucnu i A320neo u společnosti Transavia. 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář