Šest desítek aerolinek se z Prahy v létě rozletí do 147 destinací

07.04.2022

Šest desítek aerolinek se z Prahy v létě rozletí do 147 destinací
Šest desítek aerolinek se z Prahy v létě rozletí do 147 destinací (Zdroj: Aeroweb.cz)

V neděli 27. března začal na Letišti Václava Havla Praha platit letní letový řád. Cestující se mohou těšit na větší výběr destinací i více leteckých společností.

Foto: Facebook.com @prague.airport.letiste.praha
Foto: Facebook.com @prague.airport.letiste.praha  

Letiště Praha nabídne v průběhu letošní sezony výběr ze 147 destinací, včetně 25 charterových. Letecké spojení s Prahou bude zajišťovat 58 leteckých dopravců. Kromě navýšení frekvencí letů u vybraných destinací (Londýn, Madrid, Paříž atd.) budou zavedeny i zbrusu nové linky, například do Rijádu nebo New Yorku.

Dle počtu destinací a dopravců letiště letos dosáhne zhruba na tři čtvrtiny nabídky rekordního roku 2019, kdy se z Prahy létalo do 190 destinací. Pražským letištěm během zmíněného rekordního roku prošlo více než 17,8 milionů cestujících. Vyhlídky na překonání rekordu mařila během uplynulých dvou let pandemie covid-19, ale zdá se, že se letecká doprava opět pozvolna vrací k původním objemům.

Zájemci mohou najít podrobné a pravidelně aktualizované informace ohledně dostupných spojů a leteckých dopravců na webových stránkách Letiště Praha.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář