V neděli večer v Rusku havaroval letoun L410, zřejmě v mlze

15.09.2021

V neděli večer v Rusku havaroval letoun L410, zřejmě v mlze
V neděli večer v Rusku havaroval letoun L410, zřejmě v mlze (Zdroj: Aeroweb.cz)

V neděli 12. září večer došlo nedaleko obce Kazačinskoje v Irkutské oblasti v Rusku k havárii letounu L-410UVP-E20 společnosti Aeroservis. Letoun registrace RA-67042 letící na lince SiLA SL51 z Irkutska do Kazačinskoje vezl na palubě 14 cestujících a dva členy posádky, z nichž havárii nepřežili tři pasažéři a první důstojník.

Dle serveru avherald.com letoun ve 22:35 místního času při přiblížení na dráhu narazil do kopce u nedaleké řeky asi 4 kilometry od prahu dráhy. Společnost Sila Avia uvedla, že letoun byl na svém druhém přiblížení a v čase nehody byla v oblasti hustá mlha.

Podle médií se záchranné složky na těžko dostupné místo nehody dostaly až v 1:30 místního času. Do té doby hovořily s přeživšími cestujícími telefonicky. Irkutský guvernér oznámil, že záchranáři z vraku letounu vysvobodili osm přeživších se středními až těžkými zraněními a čtyři další lidé se dokázali z letounu dostat sami. 

Letiště Kazačinskoje oznámilo, že posádka letounu nahlásila problémy s navigačním systémem letounu. Vyšetřovatelé z trosek letounu zajistili zapisovač letových údajů a zahájili vyšetřování nehody.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář