X-naut představil pouzdro pro chlazení iPadu přímo v kokpitu

29.08.2019

Pokud používáte během svých letů iPad, mohly by vás zajímat nové úchyty od společnosti X-naut, které zároveň udrží vaše zařízení v přijatelných provozních teplotách, informoval server General Aviation News.

K dostání v e-shopu jsou verze pro iPad mini, iPad Air a iPad Pro. Přichycení je možné sponou na koleno, přísavkami na sklo nebo na nepórovitý povrch, nebo držákem na knipl. Ceny za různé varianty se pohybují od 215 do 275 dolarů (cca od 5 000 do 6 400 korun).

Chlazení iPadu s přísavkou na sklo, či nepórovitý povrch / Foto X-naut
Chlazení iPadu s přísavkou na sklo, či nepórovitý povrch / Foto X-naut

Pohyb hliníkového držáku umožňuje dvojitý kulový kloub. iPad, jehož provozní teplotu udává výrobce v rozmezí 0° až 35° Celsia, umožňuje mechanismus chladit díky větrákům s hlučností 26 decibelů, které jsou odolné vůči prachu a vlhkosti. Napájení zajišťuje buď micro USB kabel, nebo čtyři, v případě větších verzí pak osm AA baterií, jejichž stav může uživatel lehce zkontrolovat pomocí testu s vizuálním indikátorem.

Cockpit Visor zlepšuje viditelnost displeje / Foto X-naut
Cockpit Visor zlepšuje viditelnost displeje / Foto X-naut

Společnost X-naut se rozhodla ve spolupráci s Hoodman Corporation pomoct pilotům ještě s dalším nepříjemným jevem vyskytujícím se při používání tabletů během slunečného počasí. Zlepšit čitelnost displeje by mělo pouzdro Cockpit Visor přesahující iPad shora i z bočních stran s cenovkou 40 dolarů (cca 930 korun). V e-shopu si můžete pořídit také pouzdra na iPad i s příslušenstvím.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář