FOTOREPORT: Memorial Air Show 2019

23.06.2019 9 příspěvků

Každý druhý rok se na roudnickém letišti setkávají piloti a jejich stroje, aby vzdali hold především historii létání. Sobotní dění na Memorial Air Show 2019 zachytily i naše objektivy.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Nový styl?

23.06.2019 v 11:30 Milan V.

Díky za reportáž, ale to je nějaký nový styl, dávat většinu fotek nakřivo? Kdyby tak byla jedna, tak mi to možná nepřijde špatné, ale pokud tak je většina...

Odpovědět

RE: Nový styl?

23.06.2019 v 16:10 Lukáš Trtílek

Zdravím,

já v tom nevidím problém,díky za názor a mějte se hezky.

Lukáš.

http://lukastrtilek.cz/

Odpovědět

RE: RE: Nový styl?

23.06.2019 v 19:28 DanBlack

Souhlasím s kolegou Milanem V. - u některých, převážně "letadlových" fotek šikmý pohled nevadí, ale pokud to je u všech fotek vypadá to dost divně, jak focené opilcem... :-/

Odpovědět

RE: RE: Nový styl?

24.06.2019 v 11:58 Jan Jirous

Já si o šikmých fotkách myslím, že mají opodstatnění jen ve vyjímečných případech (u letadel ve vzduchu možná častěji než u jiných motivů). A pro každou šikmou fotku musí být silný estetický nebo umělecký důvod. Ostatně obecně pro focení platí: dodržovat pravidla (např. horizont vždy vodorovně), a jen Ti nejlepší je dokáží smysluplně porušovat. Všechny šikmé fotky, kde je i zem, tady vypadají blbě. Ale pokud chcete mít jistotu, najděte si vynikajícího fotografa, který také pořádá workshopy a ten Vás zkusí naučit fotit.

Jinak díky za zprostředkování krásných momentů.

Odpovědět

RE: Nový styl?

25.06.2019 v 7:18 čáp

Ano, je to nový styl - v poslední době mne různí příbuzní obšťastňovali tisíci fotkami ze svých svateb a dobře 75% obrázků bylo nafoceno takto šikmo. Prostě je to teď v módě. Že se na to blbě kouká, to je jiná. Že to nerespektuje základní poučky fotografie, to je taky pravda.

Odpovědět

krásné fotografie

24.06.2019 v 16:13 Vladimír

Fotografie jsou perfektní, po stránce technické i námětové. Velmi působivé jsou záběry různých detailů. A ano - několik fotografií bych já fotil také spíše "narovno". Ale proč všechny? Dopřejme autorovi jeho tvůrčí sebevyjádření.

Přátelé - méně poučování, více tolerance a úcty k práci druhých.

Odpovědět

fotky nakřivo

24.06.2019 v 23:10 Petr

Fotografů, případně těch, kteří si na ně jen je hrají spousta, autor se chce odlišit a zaujmout. Nicméně kácející se horizont, tady záměrně považuji za nesmírně rušivý element i fotek, které mají tak silnou atmosféru i zajímavý námět, že  žádné další ozvláštnění nepotřebují.Řemeslo u fotografování zůstává pořád stejné, méně je někdy více. 

Odpovědět

fotky nakrivo

26.06.2019 v 16:36 igi

ako jeden z tých co si hrají na fotografa sa musím pridať na stranu kritikov - hlavne na fotkách kde vidno horizont to pôsobí skôr rušivo.

Niekedy môže byť naozaj zaujímavé nakomponovať niečo šikmo, neostro alebo nejako inak zvláštne. Ale nie vždy. To že niekde nejaká šikmá kompozícia vyzerala dobre neznamená, že teraz budem všetko cvakať nakrivo jak opitý.

Odpovědět

Šikminy

27.06.2019 v 15:39 Ilja

V těch fotkách je, i přes některé oprávněné a subjektivní námitky, vidět invence, nejvíc u fotek těch pánů v leteckých krojích. Pár těch retrofotek bych si uměl představit i na titulce Life Magazínu. Pěkný je to. 

Odpovědět

Přidat komentář