Aktuálně k provozu a jeho omezením na ploše SLZ Milovice

06.06.2016

Aktuálně k provozu a jeho omezením na ploše SLZ Milovice
Aktuálně k provozu a jeho omezením na ploše SLZ Milovice (Zdroj: Aeroweb.cz)

V souvislosti s nedávnou registrací a obnovením provozu upozorňujeme všechny piloty na různá omezení na Ploše SLZ Milovice. Plocha má nyní statut neveřejná/registrovaná. Zdejší hlavní betonová dráha 09/27 (užívaná západní třetina 650 x 60 m) bývá během týdne (po-pá) využívána k testování silničních vozidel. V takovém případě je dráha pro letový provoz uzavřena, což je vytýčeno silničními kužely a dozorováno pracovníky v reflexním oblečení. Východní část hlavní dráhy je pro provoz našich strojů nevyhovující – povrch je zde neudržovaný.

V provozu v Milovicích obecně je třeba dbát zvýšené opatrnosti, zvláště na případný výskyt chodců a cyklistů (případně motorových vozidel), neboť areál není pro veřejnost uzavřen.

Sezónní akce v Milovicích

Stejně jako v předchozích letech se v areálu milovického letiště pořádají kulturní a jiné akce, jejichž průběh (včetně příprav) citelně omezuje celkovou použitelnost plochy pro letový provoz. V tomto smyslu budou největším omezením hudební festivaly Votvírák 2016 (vlastní akce 10. - 12. června, omezení provozu od 6. do 13. června) a Let It Roll 2016 (akce 28. – 30. července, omezení provozu 18. července – 1. srpna).

Ve zmíněných obdobích provoz buď výrazně omezuje, nebo úplně znemožňuje stavba mobilního oplocení, pódií a související pohyb osob a vozidel po celém území plochy SLZ. Netřeba zdůrazňovat, že není žádoucí létat nad probíhajícím festivalem.

Dbejte prosím zvýšené opatrnosti a eventuální přílety raději koordinujte telefonicky (777 085 397). Další kontaktní osobou pro plochu je pan Juraj Čekan, tel. 608 709 134.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář