Emirates budou od května pravidelně létat do Prahy s Airbusem A380

17.12.2015

Emirates budou od května pravidelně létat do Prahy s Airbusem A380
Emirates budou od května pravidelně létat do Prahy s Airbusem A380 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pražské letiště Václava Havla čeká 1. května příštího roku velká premiéra. Letecká společnost Emirates totiž začne na pravidelný odpolední spoj mezi Prahou a Dubají posílat největší dopravní letoun na světě - Airbus A380. Kapacita spoje tak naroste o 44 % na 519 osob. V tiskové zprávě to dnes uvedla letecká společnost.


Foto Emirates

Bude se jednat o první pravidelnou linku tohoto stroje létající na pražské letiště. Dosavadní Boeing 777-300ER nabízel 360 míst k sezení. Vytíženost linky však přiměla společnost ke změně.

Svou priméru si největší Airbus v Praze odbyl v říjnu roku 2011 v barvách německé společnosti Lufthansa. Od té doby na Ruzyni přistával spíše sporadicky; naposledy letos v červenci. Koncem roku 2012 zde neplánovaně přistála "á-třista-osmdesátka" společnosti Emirates na pravidelné lince Amsterdam - Dubaj poté, co jednu z cestujících postihly zdravotní komplikace, kterým následně podlehla.

Kromě typu letounu se však změní i pravidelné stání Emirates na pražském letišti, neboť stojánka 3, na které lze pravidelně pozorovat Boeing 777, nenabízí dostatečný počet spojovacích mostů; A380 bude obsazovat stojánku číslo 14 a z některých veřejných míst v okolí letiště proto bude složitější stroj spatřit.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář