Vzácní hosté pokřtili novou knihu S. Kužela Kosmonautika za oponou

16.12.2015

Vzácní hosté pokřtili novou knihu S. Kužela Kosmonautika za oponou
Vzácní hosté pokřtili novou knihu S. Kužela Kosmonautika za oponou (Zdroj: Aeroweb.cz)

V přítmí Vinného sklepa na pražském Újezdě proběhl včera dopoledne křest nové knižní publikace Kosmonautika za oponou našeho milého kolegy a autora Aerowebu Stanislava Kužela. Příjemnou atmosféru v takřka rodinném prostředí dokreslovala i přítomnost vskutku hvězdných kmotrů knihy, mimo jiných pana docenta Jana Koláře z České kosmické kanceláře či pana Marcela Grüna, ředitele pražské hvězdárny a planetária.

„Standovi Kuželovi se podařilo nejen čtivě popsat historii dobývání vesmíru, ale také zprostředkovat informace a souvislosti, které se jinde prakticky nedočtete. Mohl totiž těžit z široké škály osobních kontaktů, které během své práce nastřádal,“ připomněl pan docent Kolář autorovu dlouholetou praxi v Československém rozhlase, kde se kosmonautice intenzivně věnoval.

Kosmonautika za oponou poutavě zaznamenává historii dobývání vesmíru – od dobrodružných začátků prvních konstrukčních pokusů s raketovými střelami až po stěžejní události pilotované kosmonautiky. Kniha přibližuje především netechnické souvislosti, které nesou životní příběhy hlavních aktérů – kosmonautů (nechybí ani kapitola o ženské kosmonautice), konstruktérů raket a kosmických lodí a v neposlední řadě i politiků rozhodujících o strategických rysech kosmických programů.

Nová kniha, která díky své šíři pojetí a především nezaměnitelným výpravným schopnostem autora potěší nejen ryzí fanoušky vesmírného cestování, ale i čtenáře z řad široké veřejnosti, je k sehnání v e-shopu vydavatelství Radioservis za velmi přijatelných 299 korun.

Kosmonautika za oponou

Autor: Stanislav Kužel
Vydavatelství: Radioservis
Rok vydání: 2015
ISBN: 978-80-87530-56-6

Cena: 299 Kč
Formát: 170 x 210 mm, 408 stran + 8 stran barevné přílohy

Vzniklo za podpory softwarové společnosti Asseco Solution, a.s.

 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář