Pilot Logbook ke stažení

11.07.2014 6 příspěvků

Pro všechny zájemce z řad pilotů letounů, UL a vrtulníků jsme připravili elektronický zápisník letů ve formátu MS Excel pro vaši snazší evidenci letů.

Pilot Logbook ke stažení
Pilot Logbook ke stažení (Zdroj: Aeroweb.cz)

Evidence letů je nedílnou součástí létání takřka každého z nás. Pro její alespoň drobné zjednodušení jsme připravili ke stažení zápisník letů ve formátu Microsoft Excel (.xlsx), který si můžete eventuálně přizpůsobit vlastním potřebám. Kromě klasického logbooku pro piloty GA a ultralightů v něm najdete také přehled dosažených licencí a kvalifikací.

Hlavní funkce logbooku:

  • evidence letů s automatickým součtem hodin
  • možnost mezisoučtů vybrané skupiny letů
  • evidence průkazů způsobilosti a licencí s automatickým počítáním dnů zbývajících do konce platnosti
  • a v neposlední řadě je to dobrá záloha dat, pokud vedete klasický papírový logbook... smiley

STÁHNOUT Logbook!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Elektronické logbooky

11.07.2014 v 18:50 Tomáš

Zdravím, máte informace o tom, jestli je možné vést deník pouze elektronicky, nebo je to i v případě profi řešení jako LogTen jen záloha pro papír?

Odpovědět

RE: Elektronické logbooky

14.07.2014 v 10:29 Adam Zuska

Tomáši, dobrá otázka, na kterou podle mě neexistuje jednoznačná odpověď.Předpis Part-FCL říká v odstavci FCL.050: Pilot je povinen vést spolehlivé a podrobné záznamy o všech odlétaných letech, a to ve formě a způsobem, které stanoví příslušný úřad.Poradenský materiál AMC k tomu pak doplňuje, že pilotům v OLD smí vést zápisník provozovatel v počítačovém formátu, v neobchodním provozu by měli piloti vést logbook dle vzoru a zapisovat do něj perem či nesmazatelnou tužkou.Z toho bych tedy usuzoval, že pokud nelétáte u aerolinek a nevede vám záznamy provozovatel v počítači, musíte uchovávat záznamy na papíře. Ale nevidím teoreticky jediný důvod, proč by to nemohla být v počítači vyplněná a poté vytištěná tabulka, která odpovídá vzoru (což náš logbook odpovídá) a splňuje tak podle mě požadavky předpisu.V každém případě položíme dotaz úřadu a až přijde odpověď, doplníme ji do článku.

Odpovědět

Zapisniky

17.07.2014 v 7:40 Michal

Jsem zvedav, co na to urad. Ale ve skutecnosti si muze v dobe, kdy je pilot sam sobe provozovatelem, vlastnikem i velitelem letadla napsat do zapisniku co ho napadne. A nezalezi na forme, v jake ten zapisnik bude. Jen v te rucne psane podobe je to pracnejsi zpetne opravovat :-)

Odpovědět

Papírový zápisník ULL

24.06.2020 v 1:59 Libor

Zdravím,

zrovna jsem začal výcvik na ULL a hledám vhodný logbook. Rád bych si zapisoval kromě doby letu i čas odletu a příletu, ale zatím jsem nebyl úspěšný - všechny mají kolonku pouze pro letovou dobu. Poradíte?

S pozdravem,Libor

Odpovědět

RE: Papírový zápisník ULL

24.06.2020 v 11:58 M

Doporučím aplikaci Flylog, https://www.flylog.io/

zaznamenává nejen časy odletu příletu, ale kompletně celou trasu. Dají se z toho i tisknout deníky. Používám ji asi 2 roky a jsem s tím spokojen. 

Odpovědět

typy

29.04.2024 v 19:46 Petr

Ahoj, díky za logbook, určitě ho využiji, jen tam teď musím dopsat asi 2 roky zpátky, protože tabulku v Numbers, kde jsem toho měl hodně, jsem nějak ztratil.

Chtěl bych se ale zeptat, mám papírový (knihu) zápisník letů (na ULL), kde mám napsané typy, na které jsem přeškolen. Je ještě nějaká jiná možnost, kam tento údaj zapsat? Nebo ta knížka je jediná oficiální možnost (jesli je to vůbec oficiální)? Myslel jsem si, že to bude mít třeba budu hlásit někam na LAA, ale vždy mi to instruktor jen píše do zápisníku.

Díky

 

 

Odpovědět

Přidat komentář