Termíny letňanského safety kurzu se blíží - poslední volná místa

19.10.2012

Termíny letňanského safety kurzu se blíží - poslední volná místa
Termíny letňanského safety kurzu se blíží - poslední volná místa (Zdroj: Aeroweb.cz)

Necelý týden zbývá do obnovené premiéry bezpečnostního kurzu v pražských Letňanech, který si klade za cíl připravit piloty UL a PPL bez přístrojové doložky na možnost nečekaného vlétnutí do IMC. Jak v úterý 23. října, tak ve středu 7. listopadu jsou ještě poslední volná místa.

Safety kurz, který pod hlavičkou letecké školy Let`s Fly vedou zkušení instruktoři v čele s Jardou Slováčkem, bývalým kapitánem Airbusu A310 u ČSA, v žádném případě nenahrazuje přístrojový výcvik IR. Přesto nabízí unikátní zážitek, a sice let na plně pohyblivém simulátoru bez vizuální reference s okolním terénem. Staví pilota do nepříjemné situace, na kterou není ze základnách výcviků UL a PPL připraven, a snaží se jej seznámit se základními pravidla, jak tuto situaci zvládnout.

Nově vedené přehledy mimořádných události, které zveřejňuje Úřad pro civilní letectví na webu kampaně Doletíš?!, bohužel význam tohoto kurzu dokládají. V průběhu čtrnácti zářijových dní se do oblačnosti náhle dostaly hned dva stroje - Cirrus SR22 a Cessna 150. Díky pomoci řídicích naštěstí oba případy skončily bez vážnějších následků. Přehled vybraných incidentů a nehod najdete ZDE!

Více informací o kurzu si najdete na stránce ZDE!

Průběh jednoho z loňských kurzů si připomeňte ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář