Aeroweb zve všechny MPG piloty na zimní migraci motorových chroustů (další termín bude upřesněn)

10.01.2008

Pokud létáte s motorovou krosnou, jistě znáte pocit, kdy si naplníte nádrž po špunty, abyste vydrželi co nejdéle ve vzduchu a říkáte si, kam vyrazit na přelet. Fouká cca 5 m/s a vy víte, že pokud se máte vrátit na stejné místo (k autu), tak to nebude na daleký výlet. Takže se pustíme na cestu tam proti větru (rychlostí 15 km/h), abychom poté mohli pár minut letět nazpět po větru 50 km/h. A tak proč neletět třeba 2 hodiny jen po větru?

Aeroweb zve všechny MPG piloty na zimní migraci motorových chroustů (další termín bude upřesněn)
Aeroweb zve všechny MPG piloty na zimní migraci motorových chroustů (další termín bude upřesněn) (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pokud nemáte obětavé kamarády nebo chápavou manželku, je to problém.

Letět si celou cestu po větru znamená nevrátit se na místo odkud jsem startoval.

A cestovat nazpět vlakem či  taxíkem s krosnou není zrovna to, po čem jsem vždycky toužil. Proto jsem už dříve snil, jaké by bylo, kdybych měl zabezpečenu pozemní asistenci a mohl  využít větru k co nejdelšímu přeletu nebo prostě volně letět, bez nutnosti vrátit se nazpět. Prostě takový Aeročundr. A když u toho bude ještě zajímavá partička stejně postižených lidí a vyhlídka na zajímavé zážitky, pak to prostě musíme zkusit.


V zimě se lze kochat krásnými sceneriemi...

Slovo dalo slovo a přesně na Silvestra jsme to s Jirkou Večerkem naplánovali a domluvili. Jirka jako zkušený instruktor PG a pilot MPG se protentokráte rozhodl stát se obětním beránkem a zajistit pozemní doprovod svým novým velkým Fordem Tranzitem.

A akce může začít, takže už jen organizační pokyny pro ty z vás, kteří si to nenechají ujít.

Základní plán: Sejdeme se uprostřed České republiky. Rozbalíme stroje a vytýčíme trasu po větru. Kdo bude chtít, může letět co to dá a kam až po větru doletí. Komu se naopak zalíbí něco po cestě a přistane kdekoliv na trase, bude mít zabezpečen odvoz. Ubytování budeme zabezpečovat individuálně na místě, kam doletíme (pension, co bude k dispozici). Večer rozebereme zážitky u láhve něčeho dobrého a další den budeme pokračovat. Změna programu vyhrazena. Akce není vhodná pro motorové začátečníky.

Termín byl stanoven na 19. – 20. 1. 2008.
Modleme se, ať nám vyjde alespoň trochu letové počasí. V opačném případě přesuneme akci na nejbližší další termín. Je sice ještě Zima, ale nebuší termika, a tak se dá létat přes celý den.

Místo: Sraz v sobotu 19.1. v 8:00 v Žirovnici. (Poblíž Jihlavy.) - Mapa zde

Směr a cíl letu se určí podle aktuálního směru větru.
Po srazu se podle povětrnostních podmínek vytýčí trasa letu. Po odstartování všech účastníku vyrazí doprovodné – sběrné vozidlo. V místě mezipřistání se ubytujeme. Další den pokračování aeročundru. Na závěr akce v neděli svoz do místa startu Žirovnice, popřípadě dál po trase Brno - Ostrava. 

Ubytování se bude řešit podle směru letu aktuálně na místě.

Předpokládaná cena: 800 Kč 
Cena zahrnuje asistenci doprovodného vozidla a dopravu do místa akce, pokud nastoupíte po trase Ostrava - Olomouc - Brno - Jihlava.

Aeroweb a XFLY.cz zve tímto všechny nadšence motorového paraglidingu na tuto akci!

V případě vašeho zájmu o účast, prosím napište na email: m tečka kuba zavináč aeroweb.cz nebo přes tento kontaktní formulář
Celková kapacita "zájezdu" je maximálně 9 lidí.

 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář