CIAF se blíží...

05.09.2007

Ve dnech 8. – 9. 9. 2007 se na mezinárodním letišti v Brně uskuteční XIV. ročník leteckého festivalu Czech International Air Fest – CIAF. Tento letecký festival - ve kterém se soutěží v pěti kategoriích (viz. Ceny CIAF 2006) patří k největším akcím svého druhu v České republice a zároveň k nejprestižnějším v Evropě. CIAF by si neměl nechat ujít žádný opravdový fanda letectví a milovník dramatické atmosféry letecké show.

CIAF se blíží...
CIAF se blíží... (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letošní CIAF se opravdu kvapem blíží.  XIV. Ročník CIAF v Brně bude zcela jistě opět skvělou přehlídkou a soutěží soudobé letecké techniky. Mezi skutečné perly můžeme zařadit  skvělou skupinu Breitling Jet Team z Francie, létají přesně jako švýcarské hodinky které mají v názvu, rovněž tak skupina  4 x Galeb G-2 Hvězdy ze Srbska příjemně překvapí svojí profesionalitou.

V premiéře se na CIAF v  letové ukázce uvidíte C-17 Globemaster  - Čtyřmotorový těžký strategický transportní letoun  Vzdušných sil Spojených států amerických ze základny 452 AMW. Piloti tohoto supermoderního létajícího kolosu předvedou jeho takticko technické  možnosti.Také nás čekají letové ukázky F-15 z USAF, MiGy -29 ze Slovenska, F-16, C-27J Spartan, JAS 39 Gripen, L-159, Mi-24 vzdušných sil naší armády. Ozdobou letošního CIAF bude bezesporu strategický bombardér B1B Vzdušných sil Spojených států amerických, který přivítáme v brněnské premiéře. Na CIAF 2001 provedly tyto majestátní letouny pouze průlet, letos si je budou moci návštěvníci prohlédnout z blízka.

V současné době je účast dalších vojenských letectev v jednání.

Kromě bojových letounů budou k vidění i špičkoví sportovci na svých strojích. Kdo by dnes neznal například Petera Besenyeiho na EXTRA 300S, excelentního maďarského pilota, hvězdy letošního Red Bull Race závodu v Abu Dhabí, pozadu nezůstanou ani naši reprezentační piloti z Moravské Třebové, piloti policie ČR. O konečném programu je dnes předčasné hovořit, ale určitě bude velmi kvalitní.

XIV.ročník CIAF v Brně bude  nejen skvělou leteckou podívanou, ale i přehlídkou partnerské účasti našich a mezinárodních společností, státních, samosprávních institucí, bezpečnostních, zdravotnických a organizačních složek, bez jejichž podpory by se tak rozsáhlá akce nemohla uskutečnit.

V době konání CIAFu se město Brno změní v centrum leteckého dění a ovládne jej přátelská atmosféra setkání mnohonárodnostní letecké rodiny. Každý den vás bude čekat sedm hodin letecké podívané.

Konkrétní program na oba letové dny bude průběžně zveřejňován na stránkách www.airshow.cz

Vstupenky na CIAF budou k dostání u prodejců přímo na akci
Pro dospělé 300.- Kč na den
Dětské 6 -15 let 100.- Kč
Děti do 6 let a ZTP vstup zdarma
 

 

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář