Red Bull Air Race 2018 vyvrcholí za rok v Asii

10.11.2017

Red Bull Air Race 2018 vyvrcholí za rok v Asii
Red Bull Air Race 2018 vyvrcholí za rok v Asii (Zdroj: Aeroweb.cz)

Tradiční otvírák v Abú Dhabí, premiéra ve filmovém Cannes, zatím neznámá destinace v Evropě, ikonická Budapešť, neznámá asijská destinace, znovu ruská Kazaň, motoristické Indianapolis a nejspíš velkolepé vyvrcholení v další aktuálně nezveřejněné zastávce v Asii. Tak by se dal stručně shrnout závodní kalendář Red Bull Air Race s číslovkou 2018, který pořadatel soutěže včera vyhlásil.

Již po jedenácté v řadě si mohou fanoušci „nebeské formule 1“ zamlouvat ubytování v arabském emirátu Abú Dhabí, kde se mistrovství světa 2018 rozběhne o prvním únorovém víkendu. Hned druhý závod bude úplnou premiérou pro francouzské diváky, neboť svědkem zápolení mezi vzdušnými pylony bude 21. a 22. dubna město Cannes, proslavené filmovým festivalem.


Foto Red Bull Air Race

Z Francie se série přesune v rámci kontinentu do zatím neupřesněné destinace, kde se bude závodit o víkendu 26.-27. května. Evropský trojblok se uzavře závodem v maďarské Budapešti, která je se seriálem Red Bull Air Race již pevně spjatá.

V druhé půli roku se závodníci i jejich speciály pořádně nacestují. Začátkem srpna se bude závodit v zatím nestanovené destinaci v Asii a koncem téhož měsíce se bude znovu po roce létat v Ruské Kazani. Následná více než měsíční pauza poslouží celému pelotonu k přesunu „na druhý konec světa“, do amerického Indianapolis, kde se poletí začátkem října. Hned poté se však pocestuje znovu zpět k velkému finále v Asii. Mistr světa Red Bull Air Race 2018 bude korunován v listopadu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář