Šonka byl třetí v kvalifikaci RBAR v San Diegu, Kopfstein osmý

16.04.2017

Šonka byl třetí v kvalifikaci RBAR v San Diegu, Kopfstein osmý
Šonka byl třetí v kvalifikaci RBAR v San Diegu, Kopfstein osmý (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dvě tisíciny sekundy chyběly Martinovi Šonkovi k tomu, aby si v kvalifikaci na druhý závod světového šampionátu Red Bull Air Race v kalifornském San Diegu vybojoval druhou příčku. Nakonec se musel spokojit s třetím místem a v prvním kole nedělního závodu vyzve svého tradičního soupeře, Francouze Nicolase Ivanoffa. Druhý český pilot Petr Kopfstein půjde do závodu z osmého místa.

Šonka si na kvalifikaci věřil, v trénincích totiž bral jedno první a jedno druhé místo. I když nakonec nevyhrál, zklamaný rozhodně nebyl. „Třetí místo rozhodně není špatné. Navázali jsme na tréninky a létali jsme konstantně rychlé časy, které tady zatím patří k nejrychlejším. Takže s tím jsme rozhodně spokojeni. Určitě se na kvalifikaci ještě podíváme s týmem a vyhodnotíme, kde bychom se mohli ještě polepšit,“ hodnotil Šonka po kvalifikaci. „Zítra nás čeká nevyzpytatelný Nicolas Ivanoff, je to rozhodně těžký soupeř, zkušený pilot, který létá velmi rychle. V Abú Dhabí se nám ho ve druhém kole podařilo zaletět a rádi bychom to samozřejmě zopakovali i tady.“


Foto Red Bull Air Race

Český pilot vstupoval do závodu z pozice vedoucího muže světového šampionátu a i díky výsledkům v tréninku na něj byla upřena velká pozornost. „To vůbec nevnímám, navíc šlo o jeden závod. Seriál se teprve rozbíhá a my se musíme soustředit, aby se nám na skvělý výsledek z Abú Dhabí podařilo navázat. Hodně pilotů si sem do San Diega přivezlo značná vylepšení svých strojů a je to vidět na časech. Trať je navíc náročná a je jednoduché udělat chybu,“ varoval Šonka před předčasnými závěry.

Kvalifikaci vyhrál Německý obhájce titulu Matthias Dolderer, druhý skončil k radosti domácích fanoušků Američan Michael Goulian. Druhý český pilot Petr Kopfstein zaletěl osmý nejrychlejší čas a v duelu v prvním kole závodu jej vyzve Španěl Juan Velarde. Závod můžete sledovat od 22 hodin na www.redbullairrace.com.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář