Aktualizace dat aplikace Databáze letišť pro zařízení Apple

30.03.2017 4 příspěvky

Aktualizace dat aplikace Databáze letišť pro zařízení Apple
Aktualizace dat aplikace Databáze letišť pro zařízení Apple (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aktuální letecké informace platné od 30. března 2017 obsahující nové komunikační kanály, nové rozdělení vzdušného prostoru a vůbec celou novou Databázi letišť 2017 a Letecké mapy VFR 2017 jsou již připraveny ke stažení přímo ve vaší aplikaci pro mobilní zařízení od Apple. Data jsme úspěšně nasadili v 02:15 našeho času – tzn. s patnáctiminutovým zpožděním oproti počátku jejich platnosti. smile

Pro aktualizaci dat stačí v aplikaci stisknout „i“ v kroužku na horní liště a v menu vybrat položku „Správce dat – stahování a aktualizace“. V následující nabídce si již můžete vybrat jaká data si přejete stáhnout - data jsou rozdělena na Databázi letišť, leteckou mapu 1 : 500 000 a leteckou mapu 1 : 200 000 a dále je možné stáhnout aktuální AIP ČR.

Data z Databáze letišť jsem úspěšně otestoval na testovacím iPadu i iPhonu a zdá se, že je vše v pořádku. Přeji všem pilotům krásnou a hlavně bezpečnou leteckou sezónu!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

AirNav Pro

30.03.2017 v 17:09 Petr

Ahoj, jakým způsobem proběhne aktualizace v aplikaci Airnavpro, pokud v ní mám zakoupenou mapu z Databáze letišť. Děkuji za informaci.

Odpovědět

Jak pro SkyDemon?

31.03.2017 v 8:36 Tomáš Juřík

Mám podobný dotaz. Jak stáhneme aktualizace do SkyDemon SW?

Odpovědět

Aktualizace

31.03.2017 v 8:41 AirNAv Pro

Ahoj, mám taky tuto aplikaci a předplacenou DB. Aktualizace by měla proběhnout tak, že si add-ons ( Map Store) dáš All my products a po vyhledání všech tebou koupených add-ons by Ti DB měl nabídnout k aktualizaci. Bohužel zatím tam žádná aktualizace není a to i přes fakt, že aktuální údaje DB, CZ byly programátorovi zaslány, včera ověřeno u vydavatele. Jediné co mohu doporučit je jim hned napsat email a na toto upozornit. Čím více nás bude, kdo pošle email, tím dříve to tam bude. Doporučuji použít následující odkaz pro komunikaci: http://blog.airnavigation.aero a zároveň to poslat na email: accounts@xample.ch

Odpovědět

AirNav a SkyDemon

31.03.2017 v 14:27 Patrik Sainer

Aktualizace do SkyDemon je již nasazena (právě jsem to kontroloval) - stačí si otevřít list z Databáze letišť pro dané letiště a je tam vše nové (poznáte to podle datumu v levém dolním rohu listu letiště - aktuálně je tam 30 MAR 17), jen ještě nejsou hotové nové mapky okolí letišť pro zobrazení na podkladové mapě - ve SkyDemonu na nich prý aktuálně pracují a budou zveřejněny brzy (mapky vyžadují ruční zpracování georeferenčních údajů). Do AirNav jsem odesílal nová data před dvěmi týdny a stále nejsou zpracované - nemám žádnou páku jak je donutit, aby aktualizaci zpracovali rychleji (v minulosti jsem se setkal i s tím, že jim to trvalo více než měsíc...a to jsem je na to každý týden upozorňoval...) - jak píše Martin (příspěvek podepsaný AirNav Pro) - nejlepší bude, když jim hodně zákazníků pošle email s dotazem kdy tam nová data budou... Děkuji Martinovi za popsání procesu aktualizace v AirNav! Všchny zdravím! Patrik.

Odpovědět

Přidat komentář