Evropské závody Red Bull Air Race 2017 bude hostit Lausitz a Porto

08.03.2017

Evropské závody Red Bull Air Race 2017 bude hostit Lausitz a Porto
Evropské závody Red Bull Air Race 2017 bude hostit Lausitz a Porto (Zdroj: Aeroweb.cz)

Kalendář Red Bull Air Race 2017 je kompletní. Pořadatelskými městy dvou zářijových evropských závodů, jejichž lokace zatím oficiálně známá nebyla, jsou německý Lausitz a portugalské Porto. Pořadatel to dnes zveřejnil na svém webu www.redbullairrace.com.

Jak portugalské přístavní město, tak německý automobilový okruh si svou premiéru v kalendáři Red Bull Air Race odbyly již v dávné minulosti. V Portu se souboje s časem při letu mezi pylony odehrávaly v letech 2007, 2008 a 2009. To v německém Lausitzu mají vzpomínky na závodní speciály o něco čerstvější. Zatímco při zkrácené sezóně 2010 zde šampionát vyvrcholil korunovací Paula Bonhommea, loni si zde domácí Matthias Dolderer svůj pozdější titul teprve upevňoval. Oba závody od sebe rozdělí 14 dní - v Portu se bude závodit 2. a 3. září, v Lausitzu 16. a 17. září.

Red Bull Air Race 2017 začal v již tradiční destinaci ve Spojených arabských emirátech o víkendu 10. a 11. února, a to vítězstvím Martina Šonky. Nyní se přesouvá za oceán, závod v San Diegu se uskuteční v 15. a 16. dubna. Začátkem června obstará zábavu japonská Čiba, o měsíc později přivítá peloton ikonická Budapešť. Ještě v červenci si svou pořadatelskou premiéru odbude ruská Kazaň. Seriál vyvrcholí po dvou zářijových evropských zastávkách opět za oceánem - v Indianapolis o víkendu 14. a 15. října.


Foto Red Bull Air Race

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář