V Moravské Třebové vrcholí Mistrovství Evropy v letecké akrobacii

24.08.2016

V Moravské Třebové vrcholí Mistrovství Evropy v letecké akrobacii
V Moravské Třebové vrcholí Mistrovství Evropy v letecké akrobacii (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na letišti v Moravské Třebové právě vrcholí jubilejní 20. ročník Mistrovství Evropy v letecké motorové akrobacii. Soutěže se účastní celkem 41 pilotů z třinácti evropských zemí spolu s jedním soutěžícím z Hongkongu. Soutěž bude probíhat až do soboty 27. srpna, kdy jí zakončí disciplína freestyle.

Samotné soutěžní dny předznamenal oficiální trénink, který se odehrával po většinu minulého týdne. Od soboty 20. 8. však již mistrovství propuklo naplno. Mezi čtyřmi desítkami účastníků jsou samozřejmě i tři reprezentanti České republiky - Petr Kouřil, létající na dvoumístné Extře 330LC, Marek Hyka na XA 41 a Martin Šonka se svou Extrou 330SR. Kromě individuálních umístění budou čeští piloti bojovat i o výsledek celého týmu, jejich soupeři jsou reprezentanti z Ruska, Švýcarska, Maďarska, Německa a Francie.


Marek Hyka s XA 41 / Foto Marek Hanák

Konkrétně pro Martina Šonku, úřadujícího akrobatického mistra České republiky, bude asi největší medailová naděje v jeho nejsilnější disciplíně freestyle, ze které si pravidelně odnáší cenná pódiová umístění. Fandit celému našemu týmu můžete přijet osobně v poslední soutěžní den, 27. srpna, kdy se letiště otevře pro veřejnost. Součástí programu bude kromě vrcholné letecké akrobacie i odpolední slavnostní vyhlášení vítězů a následná autogramiáda účastníků. Více informací na oficiálních stránkách soutěže.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář