Chystáte se ke Screeningu? Oprašte si angličtinu!

31.05.2016

Chystáte se ke Screeningu? Oprašte si angličtinu!
Chystáte se ke Screeningu? Oprašte si angličtinu! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Screening neboli výběrové řízení na budoucí studenty v MPL programu se v Czech Aviation Training Centre chystá na druhou polovinu června. Bude probíhat od 20. do 30. 6. 2016 a kdo jím projde bez ztráty kytičky, nastoupí na podzim tohoto roku do MPL výcviku s vidinou budoucího zaměstnání u jedné ze dvou českých leteckých společností – Czech Airlines nebo Travel Service. Součástí náročného testování a ověřování předpokladů uchazečů o kariéru dopravního pilota je i ověření znalostí z angličtiny.

K tomu, aby byl člověk schopen studovat materiály v cizím jazyce, naslouchat přednáškám a vůbec dosáhnout solidní komunikativní úrovně, je potřeba ovládat řeč alespoň na stupni B2, specifikovaném ve Společném evropském referenčním rámci pro jazyky. Pravdou je, že mladí lidé – adepti povolání dopravního pilota si mnohdy nejsou znalostí cizího jazyka zcela jistí. V leteckém průmyslu obecně se však bez angličtiny neobejdou. Právě proto připravilo výcvikové středisko CATC intenzivní přípravný kurz anglického jazyka pro uchazeče o MPL Screening.

Kurz je plánován jako dvoudenní, obsahuje celkem 12 výukových hodin po 45 minutách a na výběr jsou dva termíny v měsíci červnu tak, aby se „nalejvárna“ stihla ještě před tím, než vypukne samotný Screening. Během kurzu si účastníci zopakují, co už znají, ale také doplní chybějící znalosti z gramatiky a slovní zásoby. Ta se kromě obecné angličtiny zaměřuje i na leteckou terminologii, s níž se pak během MPL výcviku budou studenti setkávat na každodenní bázi.

Termíny kurzu angličtiny s přípravou na Screening jsou vypsány dva: sobota a neděle 11. – 12. června a čtvrtek a pátek 16. – 17. června 2016. Výuka probíhá v učebnách CATC na letišti v Ruzyni vždy od 9 do 15 hodin.

Ti, kdo už se do Screeningu přihlásili, pořídí kurz angličtiny za přátelskou cenu 1 950 Kč včetně DPH. Pro ty, kdo zatím do Screeningu přihlášeni nejsou, je cena kurzu 3 900 Kč včetně DPH. Uzávěrka přihlášek je 7., respektive 14. června 2016. Přihlášky přijímá CATC na adrese mpl@catc.cz.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář