Sbírka na Velký přelet končí za dva dny, magická hranice je na dosah

21.03.2016

Sbírka na Velký přelet končí za dva dny, magická hranice je na dosah
Sbírka na Velký přelet končí za dva dny, magická hranice je na dosah (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jako jedna z dosud nejúspěšnějších crowdfundingových kampaní u nás se ukazuje projekt Velký přelet, jehož konečným cílem je přesunout vyřazený vládní letoun Tupolev Tu-154M z kbelského letiště, kde dosud chátral, do kunovického muzea, kde by dál mohl sloužit veřejnosti k přiblížení nejen tuzemské letecké historie. Ačkoliv se týmu při slováckém leteckém muzeu podařilo vybrat již více než dvojnásobek původně požadované částky, do konce kampaně zbývají ještě dva dny a také poslední možnost získat za finanční příspěvek unikátní ceny, které se k velkému přeletu vážou.


Foto Evžen Všetečka

Co je možné za příspěvek získat a na co vybrané peníze půjdou?

Čtěte „Velký přelet“ Tu-154M se uskuteční, kýženou částku se podařilo vybrat

Podpořte realizaci Velkého přeletu a za finanční příspěvek získejte náležitou odměnu.

Popdpořit Velký přelet na Startovač.cz!

„Už teď se nám povedly neuvěřitelné věci – shromáždili jsme dostatečnou částku nejen na přepravu Naganského expresu, ale také na původní letištní schody a na jeho ‚zabydlení‘ v muzeu v Kunovicích. Jsme na dosah k částce na zakonzervování a opravě laku, který za léta stání ztratil své ochranné vlastnosti,“ přibližuje „posádka“ Velkého přeletu plánované investice a zároveň připomíná, že je stále možné dosáhnout i magické částky jednoho milionu korun.

Přípravy Velkého přeletu zdárně pokračují i na dalších frontách. O víkendech se ve Kbelích připravuje sejmutí kýlových ocasních ploch. Velmi důležitého pokroku se dosáhlo v komunikaci s úřady; díky vstřícnosti Ministerstva obrany zastoupeného Agenturou hospodaření s nemovitým majetkem státu získali kunovičtí souhlas s prodloužením výpůjčky plochy, kde nyní letadla stojí, až do konce roku 2016. Přípravy k Velkému přeletu tedy mohou pokračovat dál.

Sbírka na velký přelet skončí ve středu 23. března v 19:05. Na kolika korun se nakonec získaný obnos vyšplhá?

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář