Nová výstava fotografií přibližuje dosavadní kariéru pilotky Radky Máchové

25.02.2016

Nová výstava fotografií přibližuje dosavadní kariéru pilotky Radky Máchové
Nová výstava fotografií přibližuje dosavadní kariéru pilotky Radky Máchové (Zdroj: Aeroweb.cz)

Výstavu autorských fotografií s příznačným podtitulem Posedlost létáním tento týden slavnostně uvedla pilotka Radka Máchová. Kdo někdy slyšel o akrobatické skupině Flying Bulls nebo o autorce samotné, tak ví, co může očekávat. A výstavou, která zůstane otevřena do 7. dubna v Galerii 4P v respiriu budovy Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského AVČR v Praze v Dolejškově ulici – stanice metra Ládví – rozhodně zklamán nebude.

Návštěvníci zde uvidí velkoformátové fotky z prostředí, které autorku provází celý život, ať jsou to fotografie ze začátků, sugestivní „air-to-air“ záběry ze zahraničních cest „čtyřky z Jaroměře“, ale i snímky ze současné kariéry pilotky, aktuálně létající repliku Fokkeru Eindecker u skupiny Pterodactyl Flight. Na fotografiích figuruje také spousta dobře známých tváří z leteckého prostředí, z nichž někteří byli na slavnostní vernisáži osobně.

Výstavu samu uvedl pan František Kučera z Klubu leteckých novinářů ČR, který pak předal slovo legendě českého letectví, panu Jiřímu Kobrlemu, jenž pohovořil o minulosti akrobatické skupiny a připomněl mnohé ze zajímavostí, které její kariéru provázely.

Po vernisáži odpovídala autorka fotografií na desítky dotazů a přítomní sledovali videa i další dokumenty z nejrůznějších akcí a cest. Za všechny jmenujme v roce 2006 médii opomenutý čtyřměsíční „velkolet“ tří letounů Z-50LX a jedné Cessny 210 z Čech do Bahrajnu a přes Alžír a Španělsko zpět domů.

Vzhledem k tomu, že Radka Máchová stále létá a foťák s různými kamerkami má vždy při ruce, můžeme se snad brzy těšit na další obrázky z prostředí, které se jí stalo osudem.

View post on imgur.com

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář