Květnová Helicopter Show opět společně s Rally Show

19.02.2016

Květnová Helicopter Show opět společně s Rally Show
Květnová Helicopter Show opět společně s Rally Show (Zdroj: Aeroweb.cz)

Po loňském úspěšném ročníku bude i letos na hradecké Helicopter Show 2016 k vidění jak vrtulníková technika, tak i řada závodních speciálů, v čele s rally auty v rámci Rally Show. Organizátoři se rozhodli spojit akce v jeden den tak, aby si nejeden fanoušek rychlosti našel přesně to, co potřebuje. Minulý rok prokázal, že jde o opravdu dobrý nápad, a tak se desítky civilních vrtulníků, vojenských vrtulníků a vrtulníků jednotek IZS se závodními auty sejde i letos, konkrétně o víkendu 13.-14. května.

Jako vždy bude pozornost zaměřena hlavně na jednotky IZS, tedy na policii, hasiče a leteckou záchrannou službu. Ty se předvedou samostatně i v divácky oblíbeném společném zásahu při hromadné dopravní nehodě. Organizátoři si navíc připravili i blíže nespecifikovanou „premiéru“, kterou divákům ještě průběžné odhalí.


Simulovaný zásah IZS na Helicopter Show 2015 / Foto Jan Kostík

Novinkou pro letošní rok je možnost zažít „rychlost na vlastní kůži“. Pro diváky tak budou připraveny terénní a závodní okruhy, na kterých se mohou nechat svést v některém ze závodních speciálů. Nebudou chybět ani simulátory a pozemní ukázky, kde si budou moci návštěvníci vyzkoušet i co je to být profesionálním pilotem vrtulníku.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář