Startovní pole Red Bull Air Race rozšíří první žena a dva nováčci

12.01.2016 2 příspěvky

Startovní pole Red Bull Air Race rozšíří první žena a dva nováčci
Startovní pole Red Bull Air Race rozšíří první žena a dva nováčci (Zdroj: Aeroweb.cz)

Leckterý laik by to jistě označil za revoluci, „mezi námi piloty“ se však nabízí spíše úlevná poznámka: konečně! Do podniku leteckých závodů Red Bull Air Race míří vůbec první pilotka. Francouzská voltižérka Mélanie Astlesová spolu s Benem Murphym a Kevinem Colemanem rozšíří ekipu vyzyvatelů pro nadcházející ročník nižší soutěžě Challenger Cup.


Foto Red Bull Air Race

Letos čtyřiatřicetiletá letkyně není pro znalé fanoušky motorové akrobacie cizím jménem. Příběh ženy, která si na svůj pilotní výcvik vydělávala prací na benzinových pumpách a jako nadějná akrobatka se přes kategorii Advanced vypracovala až do francouzské reprezentace kategorie Unlimited, zatím korunoval titul v týmové soutěži na světovém akrobatickém šampionátu v roce 2015.

Své bohaté zkušenosti s létáním před publikem bude moci v letošním Challenger Cupu zúročit také Ben Murphy, bývalý vojenský pilot RAF a především někdejší lídr světoznámé skupiny Red Arrows. "Štěstěna už mi dopřála řadu skvělých leteckých zážitků v mé dosavadní kariéře, ale Red Bull Air Race je pro mě nejzářnější výzvou. Přesnost, zručnost a týmová práce potřebná k úspěchu v Master Class jsou na nejvyšší úrovni a díky Challenger Cupu budu mít šanci získat dostatek zkušeností potřebných pro tento závodní level."

Trojici nováčků doplní mladičký americký talentovaný letec Kevin Coleman. Rodák z Luisiany, který sledoval počátky Red Bull Air Race v roce 2003 jako třináctiletý hoch, se netají radostí z doslova splněného dětského snu. Jeho lásku k letectví však ještě dříve začal utvářet jeho otec-pilot a zejména pak slavný americký akrobat Marion Cole, se kterým se již jako desetiletý učil Kevin základy létání. Člen americké akrobatické reprezentace Advanced nyní bude mít možnost ukázat své schopnosti v nejrychlejším motorsportu na světě.

Noví členové Challenger Class zažijí svou premiéru v rámci zahajovacího závodu Red Bull Air Race 2016 v Abú Dhabí již za necelé dva měsíce.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Petr Kopfstein

13.01.2016 v 10:49 Tomas

.. a kdy tam uvidime Petra Kopfsteina? :)

Odpovědět

RE: Petr Kopfstein

13.01.2016 v 20:21 Standa

A kde, článek je o Challenger Cupu a tam on je (zatím). Během ledna má Redd Bull rozhodnout, kdo se nahradí v kategorii Masters dva piloty, kteří ukončili kariéru v loňském roce.

Odpovědět

Přidat komentář