Bezpečné létání - nová rubrika na Aerowebu

01.01.2016

Jak na Nový rok, tak po celý rok. I letos bychom rádi přispěli k tomu, aby se nám všem létalo klidněji. Proto jsme připravili zcela novou rubriku, kterou bychom i s vaší pomocí rádi dovedli k dokonalosti.

Bezpečné létání - nová rubrika na Aerowebu
Bezpečné létání - nová rubrika na Aerowebu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letecká bezpečnost či spíše bezpečné létání je bezesporu tématem, které by měl každý pilot mít nejpozději na prvním místě svého pomyslného seznamu priorit. Navzdory tomu dosud nemělo toto téma na našem webu své pevně zakotvené místo a bývalo roztroušené mezi články, zprávy a příležitostné odkazy na nejrůznější užitečné materiály.

S nástupem roku 2016 jsme se ale rozhodli toto změnit a představujeme vám tak novou rubriku, kde bychom chtěli nadále shromažďovat veškeré informace, který by mohly alespoň drobně přispět ke snižování počtu leteckých nehod a incidentů, větší vzdělanosti pilotů a v konečném důsledku k bezpečnějšímu létání.

Novou rubriku Bezpečné létání najdete ZDE!

Co v nové rubrice najdete?

Nová rubrika ze v zásadě zaměřuje na dvě hlavní témata:

  • poučení z chyb druhých, tedy rozbory nejrůznějších malérů, které se už někomu přihodily, a není tedy ani trochu nutné, aby si je někdo jiný zopakoval
  • prevence před nehodami a incidenty, tj. odkazy na různé výukové materiály, které by mohly přispět k osvětě, vzdělávání a seberozvoji pilotů

V praxi tak v nové rubrice najdete

  • užitečné informace z oblasti letecké bezpečnosti, jako jsou například největší rizika při GA létání
  • rozbory ÚZPLN, které pro vás pravidelně připravujeme do podoby článků
  • odkazy na databáze leteckých nehod a incidentů po celém světě
  • odkazy na nejrůznější bezpečnostní kampaně a iniciativy doma i ve světě
  • videa věnující se rozborům nehod, tématům z teoretické výuky či letecké bezpečnosti obecně

Budeme moc rádi za vaši pomoc!

Naší cílem je, aby byla nová rubrika Bezpečné létání především praktickou pomůckou pro nás všechny. Velmi proto oceníme nejen vaše připomínky a návrhy na vylepšení, ale také vámi sesbírané odkazy na nejrůznější materiály, které by se mohly hodit i dalším pilotům.

Novou rubriku Bezpečné létání najdete ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář