Létání s Cirrus Jetem je jednoduché - výrobce ukázal nové video

30.12.2015

Létání s Cirrus Jetem je jednoduché - výrobce ukázal nové video
Létání s Cirrus Jetem je jednoduché - výrobce ukázal nové video (Zdroj: Aeroweb.cz)

Krátce před koncem roku představil americký výrobce letounů Cirrus nové letové video s jedním z prototypů jednomotorového proudového stroje Cirrus Vision SF50. Cílem této prezentace je především ukázat, že je ovládání zbrusu nového jetu jednoduché, intuitivní a velmi blízké rodině starších pístových bratrů, letounů řady SR20/22.

Pilotem demonstračního letu je Rob Haig, ředitel výcviku a provozu SF50. Kromě jednoduchosti ovládání letadla vysvětluje a ukazuje například řadu možností práce s palubním systémem Perspective Touch od Garminu v různých režimech letu.

Cirrus Vision SF50 je po vzoru celé flotily výrobce vybaven záchranným padákovým systémem Cirrus Airframe Parachute System (CAPS). Kromě toho ale vyniká na svou kategorii řadou technických dovedností. "Úžasné je, že podvozek je možné otevřít při 210 uzlech a malé klapky už při 190 uzlech, a to výrazně zjednodušuje deceleraci při přiblížení, což bývá nejvetším problém jetů obecně," uvedl k videu pan Dobroslav Chrobák, zástupce českého dealera společnosti Cirrus Aircraft CZ, na jejímž webu můžete nové video zhlédnout.

Podívat se na letové video s Cirrus Vision SF50!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář