Skákala jsem z Echa P-92 !

03.10.2006

Skákala jsem z Echa P-92 !
Skákala jsem z Echa P-92 ! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Echo P-92, zajisté letoun se skvělými letovými vlastnostmi, o těch už zde ale dostatečně pohovořil Martin…já tedy přidám ještě pár detailů z parašutistického pohledu!

Pro parašutisty je Echo jakousi lahůdkou - jedna se totiž o jediný ultralight schválený u nás pro výsadky. Nemůže z něj ale skákat každý, předpisy povolují seskok z Echa pouze pro parašutisty kategorie D (min. počet seskoků volným pádem: 500, min.doba volného pádu v minutách: 180).

Před letem je nutné zbavit letadlo přebytečných částí (dveří), pro větší pohodlí je možné i vymontovat knipl na sedačce pro parašutistu, nedílnou součástí je seznámit se s metodikou správného výskoku, aneb jak se nepotkat s výškovkou apod…

Při opouštění letadla si můžete jednu nohu zapřít o kolečko a posadit se na vzpěru, z této polohy pak snadno a správně bezpečně vyskočíte!

Pak už stačí jen rozloučit se s Vaším pilotem a dále už můžete letět po svých! ;)

Přistání na padáku je stejně měkké jako v letadle! Seskok byl skvělý!

Jako bonus jsem v rámci průzkumu tohoto výsadkového letounu provedla pevnostní zkoušku vzpěry - proběhla bez sebemenších problémů! ;)

No a na závěr článku patří poděkování letecké škole F AIR za zapůjčení Echa s pilotem vysazovačem a pro čtenáře je tu ještě na úplný závěr ke shlédnutí kraťoučké video ukázkového výskoku s následným otevřením hlavního padáku!

Pokud budete potřebovat jakékoliv další informace ohledně seskoků, ráda vám je zodpovím na emailu rosi.kas@seznam.cz, tel.: 724 135 492 nebo dole v diskusi pod článkem.

Premiéra tohoto vystoupení proběhla letos na leteckém dni v Benešově.

Klikněte na ikonku - podívejte se na video

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář