RBAR: Pořadatelé kvůli počasí zrušili kvalifikaci na závod v Rakousku

05.09.2015

RBAR: Pořadatelé kvůli počasí zrušili kvalifikaci na závod v Rakousku
RBAR: Pořadatelé kvůli počasí zrušili kvalifikaci na závod v Rakousku (Zdroj: Aeroweb.cz)

Program víkendového podniku Red Bull Air Race 2015 v Rakousku se komplikuje. Nad tratí ve Spielbergu od sobotního rána panovala nízká vrstva oblačnosti, která s sebou přinesla i bohatý déšť. Po ranním odkladu kvalifikačních letů se nakonec ředitelství závodu rozhodlo sobotní kvalifikaci úplně zrušit.

"Po konzultaci s našimi meteorology je zřejmé, že se dnes kvalifikace nezvládne odletět. Museli jsme vážit mezi řadou faktorů, když jsme se rozhodovali, zda létat v tomto počasí, a dnes to zkrátka možné nebude," prohlásil k novinářům ředitel závodu Steve Jones, sám bývalý pilot série.

Podle závodních pravidel by tak pořadí, a tedy dvojice pro zítřejší úvodní kolo duelů mělo určit celkové průběžné pořadí v šampionátu. Český reprezentant Martin Šonka by se tak měl utkat s Péterem Besenyeiem z Maďarska.

Nedělní program se prozatím nijak nemění. Úvodní kolo závodu Master Class by se mělo rozběhnout ve 14 hodin místního času. Vítěz závodu v dejišti loňského finále by měl být znám před pátou hodinou.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář