Red Bull Air Race 2015 se o víkendu přehoupne do druhé poloviny

14.08.2015

Red Bull Air Race 2015 se o víkendu přehoupne do druhé poloviny
Red Bull Air Race 2015 se o víkendu přehoupne do druhé poloviny (Zdroj: Aeroweb.cz)

Čtrnáctka pilotů Master Class a šestice z Poháru vyzyvatelů načne o víkendu na slavném dostihovém závodišti v Ascotu u Londýna druhou polovinu sezóny mistrovství světa Red Bull Air Race 2015. Český pilot Martin Šonka by velmi rád navázal na povedené výsledky z posledních dvou závodů v Rovinji a Budapešti, díky kterým zatím drží čtvrtou příčku v celkovém hodnocení šampionátu. Tomu vévodí s pětibodovým náskokem na nejbližšího soupeře Brit Paul Bonhomme, který bude mít nějvětší motivaci před domácím publikem po roce znovu v Anglii vyhrát a své vedení upevnit.

"Do Ascotu jsme se těšili, je to jeden z nejkrásnějších závodů během sezony na výjimečném místě. Vloni nám tady úplně nepřály větrné podmínky, které nám spolu s některými dalšími piloty notně zkomplikovaly průlet tratí. Doufejme, že letos nám závodění vítr tolik komplikovat nebude. Ale to je loterie, kterou nemůžeme ovlivnit," varuje před víkendovým kláním český reprezentant. Ten si přípravu na závod zpestřil foto projektem s úznávaným fotografem Danem Vojtěchem, při kterém se svým akrobatickým speciálem Extra 300 SR létal v minimální výšce nad zemí a mezi dvěma světelnými rampami. “Byla to skvělá zkušenost. Danovu práci sleduji dlouhodobě a byla čest s ním na tomto projektu pracovat. Doufám, že se lidem fotky budou líbit. Samozřejmě nebylo úplně jednoduché dosáhnout efektu, který jsme si naplánovali, ale nakonec se to, myslím, podařilo."


Foto Red Bull Air Race

Pátý závod sezony Red Bull Air Race 2015 hostí londýnské dostihové závodiště o tomto víkendu 15. a 16. srpna. V sobotu je tradičně na programu kvalifikace od 17 hodin středoevropského času, v neděli pak samotný závod od 15 hodin SELČ.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář