Den letiště Letňany zpestří Air Baby a Praga Super Picollo

24.07.2015

Den letiště Letňany zpestří Air Baby a Praga Super Picollo
Den letiště Letňany zpestří Air Baby a Praga Super Picollo (Zdroj: Aeroweb.cz)

V pořadí šestý ročník Dne letiště Letňany si pro své návštěvníky přichystá kromě doprovodného programu i unikátní historické představení. Praga E. 114 Air Baby z roku 1947 po přistání předá poštovní zásilky zrestaurovanému osmdesátníkovi Praga Super Picollo, který je dále převeze na veletrh Sběratel. Poštu si tak můžete nechat přepravit i vy.


Air Baby se švýcarskou registrační značkou / Foto abpic.co.uk

Kdo má rád romantiku rukou psaných dopisů a fascinují ho stroje z první poloviny dvacátého století, určitě by si neměl nechat ujít program na letňanském letišti. Stačí opatřit osmnáctikorunovou dopisnici malíře Václava Zapadlíka adresou a vlastní zprávou a odeslat ji na určenou adresu České pošty. Z letiště Točná ji nejstarší letuschopný československý letoun Air Baby přepraví na letňanské letiště a před zraky návštěvníků předá vozu Praga Super Picollo z Automuzea Praga ve Zbuzanech, nositeli svého času nejmodernějších aerodynamických křivek. Ten celou zásilku následně převeze na veletrh Sběratel do areálu PVA EXPO Praha. Odtud poputuje na vámi uvedenou adresu.

V průběhu cesty dopisnice získá odletové a příletové razítko a „kašet“, potvrzující přepravu letadlem. Odeslat ale můžete i libovolný dopis či pohled. Air baby svou letovou činnost ukončil v roce 1987, pátého září se tak může jednat o jednu z mála příležitostí, kdy historický unikát spatřit ve vzduchu. Více informací naleznete na stránkách letecké akce.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář