Začíná pařížský aerosalon v Le Bourget, letos bez větších taháků

15.06.2015

Začíná pařížský aerosalon v Le Bourget, letos bez větších taháků
Začíná pařížský aerosalon v Le Bourget, letos bez větších taháků (Zdroj: Aeroweb.cz)

Žádný očekávaný "blockbuster", spíše dohánění restů z minulosti. Lehce rezervovaná jsou navenek očekávání dnes zahájeného aerosalonu na pařížském letišti v Le Bourget. Ačkoliv se Boeing ani Airbus nechystají představit žádnou novinku, Boeing by měl v letové ukázce představit například typ 787-9, tedy prodlouženou verzi Dreamlineru. Bombardier zase představí za letu svůj CS300.

Bombardiery řady CSeries se měly objevit už na loňském aerosalonu ve Farnborough, avšak exploze motoru jednoho z testovacích protoypů tehdy uzemnila celou letku. Kanadský výrobce by tak měl letos tento rest konečně napravit s jedním letounem na zemi a jedním připraveném k letové ukázce. Zajímavá by mohla být také ukázka nového Antonovu An-178.

Kromě Boeingu, který na pařížskou výstavu nachystal letoun 787-9 v barvách Vietnam Airlines, se samozřejmě představí i hlavní evropský konkurent, a to s typem Airbus A350XWB, A380 či s vojenským transportním A400M.

Pařížský aerosalon se koná každý druhý rok a pravidelně se střídá s obdobnou akcí v anglickém Farnborough. První čtyři dny jsou určeny odborné veřejnosti a obchodním zástupcům firem, víkend je pak určen návštěvníkům z řad široké veřejnosti.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář