V Olomouci havaroval ultralight, pilot vyvázl bez vážnějších zranění

11.06.2015

V Olomouci havaroval ultralight, pilot vyvázl bez vážnějších zranění
V Olomouci havaroval ultralight, pilot vyvázl bez vážnějších zranění (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dnes kolem poledne havaroval na olomouckém letišti ultralight registrační značky OK-TUR 04. Pilot letounu byl s lehčími zraněními odvezen do olomoucké Fakultní nemocnice, podle vyjádření člena záchranné služby Jana Weinberga by měl být naštěstí v pořádku. Škoda na zničeném stroji dosáhla 300 tisíc korun, uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

 
Hrozivě vyhlížející nehoda ultralightu na olomouckém letišti Neředín

Za nehodou pravděpodobně nestály meteorologické podmínky ani jiný provoz na letišti, ale technické potíže samotného letounu. Ultralight dopadnul na zem z výšky přibližně 20 m, popisuje situaci policejní mluvčí.

„Během letu zřejmě došlo k nějaké technické závadě a k vysazení motoru," domnívá se předseda klubu spravujícího letiště Petr Dítě. Pilot byl ihned po příjezdu záchranné služby odvezen do nemocnice, zasahující hasiči kolem místa nehody provedli protipožární opatření.

„Na to, jak moc je letadlo poškozené, vyvázl pilot pouze se zraněním hlavy a dolní končetiny. Naštěstí to nevypadá na nic vážného," zamýšlel se nad překvapivě dobrým zdravotním stavem zkušeného německého pilota technický inspektor provozu neředínského letiště Zdeněk Pazdera. Na dalším šetření nehody budou policisté spolupracovat s Úřadem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (UZPLN).

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář