EBAA a CEPA spoluuspořádají pražskou konferenci o privátním létání

18.05.2015 1 příspěvek

EBAA a CEPA spoluuspořádají pražskou konferenci o privátním létání
EBAA a CEPA spoluuspořádají pražskou konferenci o privátním létání (Zdroj: Aeroweb.cz)

Evropská asociace privátního letectví (EBAA) a Středoevropské privátní letectví (CEPA) se spojily, aby podpořily a zlepšily rozvoj letectví a letecké dopravy ve střední a východní Evropě. K tomu by mělo přispět i vytvoření společného CEPA EXPO a EBAA Regionálního fóra, které se uskuteční letos v říjnu na Pražském hradě.

CEPA EXPO je jedinou akcí svého druhu, která podporuje růst privátní letecké dopravy ve středovýchodní Evropě a zároveň buduje mosty mezi střední a východní Evropou. Konferenci CEPA EXPO se daří již od svého vzniku v roce 2010 a Expo 2014 se dokonce zapsalo do historie jako první letecká akce, která se pořádala přímo na Pražském hradě, což také přilákalo rekordní počet účastníků. EBAA a CEPA spojí své síly při pořádání tohoto ročníku, který nejen že zvýší svoji atraktivitu pro účastníky, ale i posílí již tak rostoucí potenciál střední a východní Evropy, jako klíčové oblasti pro rozvoj privátního letectví.

Generální ředitel EBAA, Fabio Gamba, se k této spolupráci vyjádřil takto: „Mezi jinými jsou to především historické a kulturní důvody, díky kterým je zviditelnění a prosazení EBAA ve střední a východní Evropě náročnější než v jiných částech Evropy. Toto, spolu s rostoucím významem leteckého odvětví v tomto regionu, nás vede k tomu, abychom se spojili se společnostmi, které zde již mají silnou pozici, jako je například CEPA. Cítíme, že nyní je čas vyhrnout si rukávy a společně ukázat naše přednosti, abychom tuto, pro obchodní letectví velmi úspěšnou akci, ještě více povznesli na událost.“

„Tato dohoda o spolupráci mezi CEPA a EBAA poskytuje základ pro zvýšení rozpoznání a prosazení privátního letectví v regionu střední a východní Evropy,“ vyjádřil se Roger Whyte, předseda CEPA. „Během posledních pěti let se CEPA EXPO stalo důležitým fórem na řešení specifických otázek týkajících se privátní letecké dopravy v regionu, který zastupuje. Nový název, CEPA EXPO a EBAA Regionální Fórum, klade důraz na větší rozsah a rozšířený obsah, který se plánuje. Nemohl bych být už více nadšený, když si pomyslím, co to znamená pro budoucí růst našeho průmyslu ve střední a východní Evropě.“

Další podrobnosti o fóru oznámíme v průběhu dalších měsíců. Na zítra začínající Konferenci a výstavě evropského privátního letectví EBACE 2015 v Ženevě se během show bude konat i workshop zaměřený na střední a východní Evropu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

divná zpráva

19.05.2015 v 16:52 Dalibor

Zvláštní článek, takový tu dlouho nebyl, jestli vůbec. A jsou to i zvláštní organisace tyhle CEPA a EBAA. Nic proti lobbyingu, když je čistý a podle práva, ale fráze typu „Tato dohoda o spolupráci mezi CEPA a EBAA poskytuje základ pro zvýšení rozpoznání a prosazení privátního letectví v regionu střední a východní Evropy,“ zní tak nicneříkajícně až podezdřele. Navíc za každým spojováním střední a východní Evropy se dá čekat nějaká kulišárna z Ruska od Putina. Vždyť co má společného naše právní prostředí EU a EASA se vzdálenou východní Evropou a naopak nakolik se liší od sousedního Německa?

Odpovědět

Přidat komentář