Nové kurzy pro piloty na zprovozněném simulátoru v Horních Počernicích

30.04.2015

Nové kurzy pro piloty na zprovozněném simulátoru v Horních Počernicích
Nové kurzy pro piloty na zprovozněném simulátoru v Horních Počernicích (Zdroj: Aeroweb.cz)

Zprovoznění v nových prostorách v Praze 9 - Horních Počernicích se dočkal dříve odstavený letecký simulátor ULT-28. Plně pohyblivý trenažer získal certifikaci Úřadu pro civilní letectví pro kategorii FNPT II MCC a jeho nový majitel, letecká škola Fly For Fun, na něm chystá nové kurzy pro piloty.


Foto Fly For Fun

Simulátor je umístěný na hydraulické základně, je vybaven simulátorem sil, autopilotem, přetlakovým systémem a přístrojovým vybavením. Simuluje let, stabilitu, řiditelnost a veškeré dynamické děje v reálném čase. Simuluje reálné síly v řízení, umožní i simulaci závad palubních přístrojů, letadlových systémů i mechanizace křídla.

Vícerežimový čtyřkanálový autopilot s povelovou indikací umožňuje přistání s nulovou dohledností. Vizualizační systém založený na platformě MSFS / Prepar3D imituje výhled z kabiny v různou denní i noční dobu a s volitelným počasím i dohledností. Nácvik přiblížení je možný na různých letištích v ČR i v zahraničí. K dispozici je tak simulace jakékoliv navigační situace a povětrnostních minim.

Nové kurzy v nabídce Fly For Fun:

Kurz vybírání nezvyklých poloh a úvod do přístrojového létání

Kurz je určen pro začátečníky, kteří se chtějí dozvědět něco víc o přístrojovém létání. Osnova obsahuje tři hodiny pozemní přípravy a pět hodin létání na simulátoru. Osnova obsahuje mimo jiné vybírání nezvyklých poloh, nechtěné vlétnutí do mraků, radarové vektorování, ztrátu vizuálního kontaktu. Kurz bude zakončen ukázkou traťových letů s využitím NDB a VOR. Kurz bude probíhat pod vedením zkušeného instruktora, kapitána Boeingu Petra Šindeláře. Předletová příprava se bude konat v sobotu 16. května od 9 do 12 hodin v učebně školy Fly For Fun na letišti Sazená. Létání bude následně individuální dle rezervace simulátoru. K dispozici jsou sloty v denních i večerních hodinách.

Termín: 16. května 2015
Cena kurzu: 13 900 Kč vč. DPH


Foto Fly For Fun

Kurz základů traťové radionavigace NDB, VOR

Osnova obsahuje tři hodiny pozemní přípravy a pět hodin létání na simulátoru. Během kurzu se naučíte základům traťové radionavigace NDB, VOR, základy přesného přiblížení ILS. Vyzkoušíte si IFR přiblížení na letiště LKPR (Praha), LKVO (Vodochody), LKKV (Karlovy Vary), LKTB (Brno), LKMT (Ostrava). A dále přiblížení na náročnější letiště LOWI (Innsbruck), LGIR (Heraklion), LIPB (Bolzano), LPMA (Madeira). Kurz bude probíhat pod vedením zkušeného instruktora, kapitána Boeingu Petra Šindeláře. Předletová příprava se bude konat v sobotu 30. května od 9 do 12 hodin v učebně školy Fly For Fun na letišti Sazená. Létání bude následně individuální, dle rezervace simulátoru. K dispozici jsou sloty v denních i večerních hodinách.

Termín: 30. května 2015
Cena kurzu: 13 900 Kč vč. DPH

Pro více informací o objednání kontaktujte prosím leteckou školu Fly For Fun:

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář