Dobrá zpráva! Závod RBAR v Soči nahradí chorvatská Rovinj

03.03.2015

Dobrá zpráva! Závod RBAR v Soči nahradí chorvatská Rovinj
Dobrá zpráva! Závod RBAR v Soči nahradí chorvatská Rovinj (Zdroj: Aeroweb.cz)

O krok blíže nejen českým fandům se malinko přiblížil letošní ročník mistrovství světa Red Bull Air Race. Závod v Soči, plánovaný na konec května, se totiž přesouvá do chorvatské Rovinje. Přistav jaderského moře si tak zopakuje podnik nejrychlejšího motorsportu po loňské úspěšné premiéře. Dnes o tom v Salzburgu informovali organizátoři soutěže.

"Bylo by skvělé letos hostit první závod Red Bull Air Race v Rusku, ale vzhledem k aktuální situaci na poli mezinárodních kapitálových trhů čelí naši ruští partneři extrémně vysokému směnnému kurzu. Kvůli tomu nebude možné připravit infrastrukturu, která by odpovídala našim nejvyšším standardům, a zároveň nabídnout fanouškům vstupenky za přijatelné ceny," vysvětlil absenci letošního klání v dějišti loňské zimní olympiády Erich Wolf, manažer soutěže. "Nicméně i tak doufáme, že se v Soči v budoucnu seriál představí."

Znovu se tak závodní speciály vrátí nad vodní plochu větrného chorvatského přístavu, kam loni přijelo podpořit naše barvy i desítky fanoušků z České republiky. Pro ně však bude letos asi ještě atraktivnější závod v dalším navrátivším se dějišti z minulých let, a sice v Budapešti. V maďarské metropoli se piloti představí hned v dalším závodě, o víkendu 4. a 5. července.


Foto Red Bull Air Race

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář