Mezi Vídní a Bratislavou vznikne nejkratší mezistátní linka

21.01.2015 4 příspěvky

Mezi Vídní a Bratislavou vznikne nejkratší mezistátní linka
Mezi Vídní a Bratislavou vznikne nejkratší mezistátní linka (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nejkratší mezinárodní letecké spojení plánuje počínaje dubnem provozovat rakouská lowcostová aerolinka Fly Niki. Společnost založená bývalým jezdcem Formule 1 má cestujícím padesát kilometrů vzdálených letišť poskytovat oproti silniční dopravě větší pohodlí. Let bude ovšem trvat pouhých dvacet minut, cestující tak zůstanou po celou dobu připoutání. Spoj je cílen hlavně na obyvatele Bratislavy, kteří musí často na svůj let přejíždět do vídeňského Schwechatu. Cena na osobu by se měla pohybovat okolo tří set korun.

V souvislosti s tímto činem se ale proslýchá, že aerolinky tak činí hlavně kvůli finanční výhodnosti  bratislavského letiště. Jako nízkonákladového dopravce je totiž v rámci zajištění nejnižších cen letenek trápí vysoké poplatky na domovském letišti ve Vídni. Je tak pravděpodobné, že počínaje touto linkou společnost postupně přesídlí do slovenské metropole.

Foto Gerhard Vysocan

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Cena

22.01.2015 v 1:09 Radim

300x170=51.000,- za tuhle cenu ma trvat let s Airbusem 20min bez cekani v HOLDu ci pri pojizdeni? Ouuu... Snad maji kluci v kokpitu aspon minimalni plat :)

Odpovědět

Proč?

22.01.2015 v 9:37 Martin

No nevím. Lítám z Vídně dost často a když na letiště jedu z Frýdku, v Bratislavě to mám tak jako "vždyť už jsem tam". A přípoje? Určitě to nebude lítat tak často, aby mně to nahradilo komfort a nezávislost auta (ať už vlastního, taxíku atd.). Navíc vracet se ze zaoceánského letu a čekat na přípoj do Bratislavy třeba i hodiny (když vím, že bych tam byl rychleji pěšky...... Nehledě na to, že obyvatelé západní a jihozápadní části Bratislavy a okolí to mají blíž do Vídně než na Vajnory :-). Mně to přijde logické jen ve spojení Bratislava - báze Fly Niki, jinak je to asi jako vlak na Mošnov...

Odpovědět

Prelet

22.01.2015 v 12:26 Miro

To je nutny prelet "prazdneho" lietadla, a kedze musi robit ten prelet aby pokracovalo na linkach z Viedne, tak to takto vyuzili. Celko slusny marketingovy "trhak" :) Neverim, ze by to niekto vyuzil na cestu z Bratislavy do Viedne :) ale viem si predstait, ze ked niekto doleti do Bratislavy a chcel ist do Viedne a nebude musiet z lietadla vystupit, tak tam snad zostane ... aj ked bude cakat 40-60 min (?) na pokracovanie. Cesta autom LZIB - LOWW je cca 50 min.

Odpovědět

Nebude to tak skoro...

23.01.2015 v 21:39 Miro

http://ekonomika.sme.sk/c/7606398/niki-pride-na-slovensko-neskor-ako-sa-cakalo.html Letecká spoločnosť Niki, dcérsky subjekt Air Berlin, odkladá svoju expanziu do Bratislavy. Priame letecké spojenie Bratislava-Brusel, plánované už od apríla, sa tak vďaka strojom tejto spoločnosti stane realitou až 5. októbra 2015. Dovolenkárske lety do Palma de Mallorcy, s ktorými chcela firma začať v nadchádzajúcej letnej sezóne, sa odkladajú o rok na leto 2016.

Odpovědět

Přidat komentář