POZOR! V okolí muničního skladu Vrbětice platí do odvolání bezletová zóna

21.10.2014

POZOR! V okolí muničního skladu Vrbětice platí do odvolání bezletová zóna
POZOR! V okolí muničního skladu Vrbětice platí do odvolání bezletová zóna (Zdroj: Aeroweb.cz)

Páteční výbuch uložené munice ve skladech ve Vrběticích na Zlínsku se dotýká také vzdušného prostoru v okolí. Ministerstvo dopravy totiž v návaznosti na žádost policie vyhlásilo od dnešního dopoledne v okolí skladu zákaz letů s výjimkou letadel, která se podílejí na likvidaci nebezpečného materiálu. Bezletová zóna platí až do odvolání a je předmětem i zprávy NOTAM X1208/14.

"Ministerstvo dopravy s okamžitou platností do odvolání vydává příkaz k provádění letů. Na základě tohoto příkazu je povinností velitele letadla nevstupovat do prostoru se středem o souřadnicích GPS 49° 06' 20,887" severní šířky, 17° 56' 7,408" východní délky vytyčeného poloměrem kružnice 6 km horizontálně a s výškovým omezením do FL 070."


Mapy Google

Jak již bylo řečeno, příkaz či přesněji řečeno zákaz letů do oblasti muničního skladu platí do odvolání. Příslušný NOTAM je prozatím platný až do konce letošního roku. "Dle vývoje likvidačních prací a po koordinaci s Policií České republiky bude ukončení platnosti tohoto příkazu vyhlášeno ve chvíli, kdy dojde k eliminaci nebezpečí pro veškerý letecký provoz," doplňuje ministerstvo.

Úplně znění příkazu najdete na stránce ÚCL!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Bezpečnost


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář