VIDEO: Kamera zachytila nehodu zdravotnického King Airu

07.01.2014 3 příspěvky

VIDEO: Kamera zachytila nehodu zdravotnického King Airu
VIDEO: Kamera zachytila nehodu zdravotnického King Airu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Loni 5. srpna havaroval nedaleko islandského letiště Akureyri (BIAR) letoun Beechcraft B200 Super King Air společnosti Mýflug Air, provozující tamní leteckou záchrannou službu. Na palubě byli v době nehody tři lidé - kapitán a zdravotník nehodu nepřežili, druhý pilot vyvázl s lehčím zraněním. Nehoda se naštěstí obešla bez obětí na zemi. Poslední momenty letu zachytila kamera na jednom z vozů na automobilové testovací dráze, kam King Air narazil. Natočený záznam byl zveřejněn teprve včera.

Super King Air registrace TF-MYX se po převozu pacienta do metropole Reykjavíku vracel do Akureyri. Kvůli právě odlétávajícímu letounu však řídicí poslal King Air na vyčkávání. Během levé zatáčky letoun ztratil výšku, narazil do země a začal hořet.

Podle neoficiálních informací jediný přeživší po nehodě vypověděl, že měl ke kapitánovi připomínky ohledně nebezpečného způsobu létání. V předběžné zprávě islandských vyšetřovatelů však nic podobného nezaznělo.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Oficiální zpráva

07.01.2014 v 14:15 Štěpán

A důvod v oficiální zprávě? Technická závada, nebo se nepodařil nějaký průlet?

Odpovědět

RE: Oficiální zpráva

07.01.2014 v 15:52 Adam Zuska

Dobrá otázka, které opět naráží na mou nepřesnost. Prozatím existuje pouze předběžná zpráva, nikoliv závěrečná. A předběžná pouze shrnuje to, co je ve zprávě napsáno. Na definitivní výsledky ještě bude třeba počkat...

Odpovědět

Druhý pilot

08.01.2014 v 10:53 Tomáš

To teda hledím, že druhý pilot vyvázl s lehkým zraněním... vypadá to celkem hodně děsivě.

Odpovědět

Přidat komentář