Nová aplikace CrewPortal přináší briefing pro letiště v Ruzyni

07.10.2013

Nová aplikace CrewPortal přináší briefing pro letiště v Ruzyni
Nová aplikace CrewPortal přináší briefing pro letiště v Ruzyni (Zdroj: Aeroweb.cz)

Novou webovou aplikaci CrewPortal nasadilo do ostrého provozu Řízení letového provozu ČR (ŘLP). Posádky využívající pražské Letiště Václava Havla se díky ní rychle dostanou k nejdůležitějším briefingovým informacím, jakými jsou data z Letové informační příručky (AIP), meteorologické a provozní informace či NOTAMy ruzyňského aeroportu. Web je navíc optimalizovaný pro zobrazení na tabletech a chytrých telefonech.

"Nová aplikace vychází vstříc začínajícímu trendu nahrazování objemných souborů papírových informací v kokpitu přenosnými elektronickými zařízeními. Letiště také zajistilo pokrytí všech stání signálem wi-fi sítí cah-guest a prg.aero-free. Díky tomu mají posádky možnost přístupu k leteckým informacím i přímo z kokpitu," uvádí na stránkách Letecké informační služby ŘLP, které provozuje aplikaci právě ve spolupráci s letištěm.

Apliakce CrewPortal byla testována v létě v době uzavírky dráhy06/24. Právě při takových situacích může pilotům nejvíce pomoci zvýšit povědomí o situaci na letišti a v jeho okolí a tím i pozitivně ovlivnit bezpečnost letu. Na konci září byl testovací provoz ukončen a CrewPortal je nyní všem přístupný na adrese http://lis.rlp.cz/lkpr.

CrewPortal najdete na webu http://lis.rlp.cz/lkpr!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář