Pokud vás láká řízení letadla s jistotou, zkuste letecké simulátory

30.04.2013

Pokud vás láká řízení letadla s jistotou, zkuste letecké simulátory
Pokud vás láká řízení letadla s jistotou, zkuste letecké simulátory (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pokud chcete vyzkoušet letecký trenažér a nevíte, pro jaký se rozhodnout, přečtěte si následující článek, který popisuje, co vás u jednotlivých simulátorů čeká. Víte, že můžete zážitek na leteckém simulátoru také věnovat? Dárkový poukaz, který pořídíte u zážitkové agentury, platí šest měsíců a má tu výhodu, že když se obdarovanému nebude líbit, může být kdykoliv vyměněn za poukaz na jiný zážitek – třeba jiný typ leteckého simulátoru.

Simulátory Boeing

Simulátor Boeingu 737 můžete vyzkoušet ve třech variantách. Pro úplné začátečníky postačí simulace startu a přistání. Nejdříve provedete všechny úkony předletové přípravy a pak už můžete stroj odlepit od země a vydat se směr Cukrák. Po cca čtvrthodině letu to otočíte a nasměrujete letadlo zpět směrem na Ruzyň, kde se pokusíte hladce přistát na dráze 24. Další variantou na simulátoru je nácvik letu a přistání nejen v Praze-Ruzyni, ale také na mnoha světových letištích.

Pokud si troufáte na větší akci, zkuste nervy drásající scénář záchrany boeingu. Řízení přeberete v momentě, kdy letadlo prudce klesá a řítí se k zemi. Na vás bude zachovat klidnou hlavu a s pomocí instrukcí pilota, který se s vámi spojí vysílačkou, zvednout letadlo z kritického klesání a nakonfigurovat ho k hladkému přistání.

Simulátory Cessna

Pro simulaci letu v letounu Cessna byl vyvinut pohyblivý letecký simulátor Cessna 182RG. Při zážitku „Můj první let“ se vydáte rovnou na ostrov do tichomoří. Havajské letiště Dillingham má dlouho přistávací asfaltovou dráhu a pro první let s Cessnou je proto ideální. Čeká vás několik vzletů a přistání, takže budete mít možnost se hned při první hodině zdokonalit. Absolvování letu na simulátoru je nejen skvělá zábava, ale také vám velmi usnadní přípravu na reálné létání s licencí ULL či PPL.

S Cessnou se můžete také podívat do světa. Při šedesátiminutovém letu si můžete vybrat, na jaká světová letiště se podíváte – Afrika, Tahiti, Benátky, je to jen na vás. Pro odvážnější je možnost letu za zhoršených podmínek a špatné viditelnosti.

Zajímavé je srovnání simulace a skutečného letu. I takovou variantu leteckého zážitku v nabídce najdete. Nejdříve absolvujete 45 minut na simulátoru Cessna 182RG a poté usednete na hodinu do skutečného letounu a zkusíte si, jaké je to pilotovat reálný stroj. 20 minut budete v roli kopilota a zbývající čas si užijete jako pasažér.

Mohlo by vás zajímat