Vozíky pro tahání letadel SchleppMAXXE míří do ČR a na Slovensko

22.03.2013

Vozíky pro tahání letadel SchleppMAXXE míří do ČR a na Slovensko
Vozíky pro tahání letadel SchleppMAXXE míří do ČR a na Slovensko (Zdroj: Aeroweb.cz)

Majitelům a provozovatelům letadel v České republice a na Slovensku se nabízí nová možnost pozemního vlekání jejich strojů. Manipulaci s letadly až do hmotnosti 25 tun vám můžou usnadnit německé vozíky firmy SchleppMAXXE. Jejím oficiálním zástupcem pro ČR a Slovensko se v březnu stala příbramská společnost OK Light Aircraft.

Velkou výhodou vozíků SchleppMAXXE je jejich plně elektrický provoz, který tak umožňuje manipulaci s letadly i v hangárech a uzavřených prostorech, oproti klasickým benzinovým vozíkům, pro které je provoz uvnitř budov zakázán. Baterie dodávající napětí 24 V jsou umístěné v odnímatelném boxu a vozík na jedno nabití vydrží v provozu tři hodiny.

Zatímco vozíky SchleppMAXXE 1.0 a 2.0 jsou určeny k vlečení letounů do dvou, resp. čtyř tun maximální vzletové hmotnosti, SchleppMAXXE 2.2 je vhodný pro manipulaci s vrtulníky Robinson R22 a R44. Pro vlekání větších a těžších letadel je potom určen rádiem řízený SchleppMAXXE 3.1. Ten vyniká samonatáčecí plošinou s předním kolem, a nevyžaduje tak pro pohyby do stran otáčení přední podvozkové nohy.

Více informací a ceník najdete na stránkách ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Zajímavosti


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář