Flight Design chystá limitovanou edici letounů k 25. výročí společnosti

18.11.2012

Flight Design chystá limitovanou edici letounů k 25. výročí společnosti
Flight Design chystá limitovanou edici letounů k 25. výročí společnosti (Zdroj: Aeroweb.cz)

Německý výrobce letadel UL/LSA Flight Design oslaví v příštím roce již 25 let své existence a při příležitosti tohoto výročí nabídne speciální sérii 25 letadel s mimořádným vybavením a za mimořádné ceny.

„Bylo to vzrušujících 25 roků, kdy jsme přinesli na trhy po celém světě zajímavá nová letadla,“ sdělil k blížícímu se jubileu generální ředitel společnosti Matthias Betsch. „K tomuto výročí jsme proto připravili speciální model vytvořený přímo pro naše distribuční partnery a jejich zákazníky.“

Jubilejní modely budou mít speciální štítky s podpisy vrcholných manažerů firmy s osobním názvem letadla a jeho pořadovým číslem v rámci série 25 modelů postavených k této příležitosti. Jubilejní provedení bude aplikováno na vybraných modelech letadel Flight Design, včetně CTLSi, CTSLi (Supralight) nebo MCI. „Každému letounu bude přiřazen osobní ‚kmotr‘, který bude sledovat celý jeho výrobní proces, tak aby bylo dosaženo mimořádné úrovně kvality v každé jeho fázi výroby,“ dodal Betsch.


Foto Flight Design

Limitovaná série bude mít následující standardní vybavení: Rotax 912iS, dvakrát Dynon SkyView s 10palcovými nebo 7palcovými displeji, dále autopilot Dynon, radiostanice s kanálovou roztečí 8,33 kHz, odpovídač v módu S, navigace Garmin Aera 795, elektrický trim, dvakrát sluchátka Bose A20 s funkcí aktivního odhlučnění (ANR) a zvláštní dvoubarevný kožený interiér včetně přístrojového panelu potaženého kůží a koberce podobné interiéru nového čtyřsedadlového letadla C4.

Exteriér bude mít speciální lakované provedení s logem 25. výročí. V rámci této jubilejní série bude také u těchto letadel aplikována prodloužená záruka na pět let u konstrukčních částí a tři roky u částí mechanických.

Zásadní informací je, že tato jubilejní letadla budou nabízena za mimořádnou cenu, tedy s 10% slevou oproti standardní ceníkové ceně. Expedice bude zahájena od února 2013 s tím, že každý měsíc bude vyrobeno pět letadel.

Mohlo by vás zajímat

Témata

CTSW Ultralighty


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář