V Pákistánu havaroval Fokker F-27

10.07.2006

Pouhý den po havárii airbusu u ruského Irkutsku havarovalo další dopravní letadlo. V troskách pákistánského stroje zemřelo čtyřicet pět lidí. Trosky začaly hořet a většinu těl nelze identifikovat. Premiér Šaukat Azíz nařídil prošetření nehody.

V Pákistánu havaroval Fokker F-27
V Pákistánu havaroval Fokker F-27 (Zdroj: Aeroweb.cz)

10.7.2006

Mluvčí Pákistánských mezinárodních aerolinií Hassan Džaferi potvrdil, že na palubě letounu Fokker F-27 bylo čtyřicet jedna pasažérů a čtyři členové posádky.

"Viděl jsem, jak letadlo padá dolů. Zasáhlo dráty elektrického vedení a pak vrazilo do zahradní zdi," sledoval událost ze svého pole Mohammad Akram.

Letadlo, které sloužilo už dlouhých třicet sedm let, havarovalo u města Multan asi deset minut po vzlétnutí. Na zem dopadlo v blízkosti základní školy, zhruba tři kilometry od letiště. Namířeno mělo do Lahore a hlavního města Islámábádu.

Podle Barbary Plettové z BBC pákistánský parlament už loni jednal o výměně dosluhujících letounů. Ministerstvo obrany ovšem uvedlo, že letadla jsou způsobila k provozu. Aerolinky loni objednaly nové stroje, ale většina z nich zatím nedorazila.

Zdroj: idnes.cz

Mohlo by vás zajímat

Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář