Udržovací seminář FI a IRI v květnu v Brně

21.05.2012

Udržovací seminář FI a IRI v květnu v Brně
Udržovací seminář FI a IRI v květnu v Brně (Zdroj: Aeroweb.cz)

Vážení instruktoři, rád bych vás za leteckou školu Flying Academy informoval, že proběhne udržovací seminář letového instruktora (FI) a instruktora přístrojové kvalifikace (IRI) nutný pro prodloužení kvalifikace.

Seminář je dvoudenní a bude se konat 23. a 24. května od 9 do 16 hodin v prostorách letecké školy Flying Academy v Brně-Tuřanech.

Cena za tento seminář činí 1 500 Kč + DPH.

Obsah Udržovacího semináře FI a IRI

Stávající a nové předpisy, výuka a sebevzdělávání, techniky výuky, role instruktora, bezpečnost v letectví, prevence incidentů a nehod, letecké umění, právní aspekty a postupy vymáhání, dovednost v navigaci, výuka létání podle přístrojů. Podrobnější program bude stanoven před zahájením kurzu.

Po ukončení semináře provedeme zápis do vašeho logbooku. Seminář je v souladu s předpisem AMC FCL 1.355(a)(2) a mohou se ho účastnit i instruktoři z jiných leteckých škol.

Pro prodloužení platnosti kvalifikace FI a IRI je dle předpisu JAR-FCL 1.355 nezbytné splnit dvě z následujících tří podmínek:

  1. za dobu platnosti kvalifikace FI nebo IRI nalétat min. 100 hodin jako instruktor, z toho alespoň 30 hodin v rozmezí 12 měsíců předcházejících době platnosti kvalifikace FI, 10 hodin z těchto 30 hodin musí být výcvik IR, jestliže se má prodlužovat platnost kvalifikace IRI.
  2. zúčastnit se během doby platnosti kvalifikace FI, IRI Udržovacího semináře FI a IRI v souladu s předpisem AMC FCL 1.355(a) (2) a schváleného Úřadem.
  3. složit, formou přezkoušení odborné způsobilosti, zkoušku dovednosti stanovenou v souladu předpisu JAR-FCL.

Pro více informací o semináři kontaktujte prosím:
Petr Kratochvíl
tel: (+420) 731 655 054
e-mail: kratochvil@euro-pilot.com

Karel Marinc
tel: (+420) 736 621 557
e-mail: marinc@euro-pilot.com

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář