Startuje akrobatický Karlovarský pohár s českou elitou

25.05.2011

Startuje akrobatický Karlovarský pohár s českou elitou
Startuje akrobatický Karlovarský pohár s českou elitou (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letecké akrobatické centrum Karlovy Vary o.s. zve všechny příznivce letectví na tradiční, a přesto nevšední podívanou na letiště Přílezy u Toužimi. Od 26. do 28. května zde ve spolupráci s místním aeroklubem proběhne 18. ročník mezinárodní akrobatické soutěže Karlovarský pohár v letecké akrobacii.

Součástí tohoto závodu je i Mistrovství ČR v letecké akrobacii všech kategorií, což znamená, že se závodu účastní celá naše současná akrobatická elita, včetně Martina Šonky. Ten bude poprvé závodit na novém speciálu z řady úspěšných letadel firmy Extra. Horkým favoritem je i odchovanec Leteckého akrobatického centra Petr Kopfstein, který díky téměř domácímu prostředí a vynikajícímu závodnímu stroji Extra 330SC má nemalé šance na medailové umístění.

Do soutěže jsou přihlášeni kromě našich i závodníci z Německa, Maďarska, Rakouska, Slovenska a Švédska na různých zajímavých strojích od výcvikových Z-142 až po ,,F1“ ze stájí Extra a Suchoj.

Všichni zájemci jsou vítáni, za tuto podívanou neplatí žádné vstupné, a ještě mají možnost proletět se nad okolím s profesionálním pilotem.

Více informací najdete na stránkách ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář