Český ultralight Alto získal americkou certifikaci LSA

21.12.2010

Český ultralight Alto získal americkou certifikaci LSA
Český ultralight Alto získal americkou certifikaci LSA (Zdroj: Aeroweb.cz)

Česká společnost Direct Fly společně se svým americkým dealerem, firmou Corbi Air Ohio, v minulém týdnu úspěšně dokončily certifikaci svého letounu Alto TG v rejstříku amerických SLSA.

Alto TG se dá hodnotit jako „user-friendly“ letadlo, splňuje zároveň veškeré požadavky nutné pro certifikaci v kategorii ultralehkých letadel jak v Evropě, tak v ekvivalentní zámořské kategorii LSA. Razítko Special Light Sport Aircraft z 15. prosince je toho důkazem.

Alto TG vyniká svou snadnou a levnou údržbou, příjemným ovládáním za letu, nepřeberným množstvím individuálních řešení interiéru a velmi solidní výbavou, ve které nechybí „eskový“ odpovídač, moderní navigační vybavení Garmin, Dynon, Vertical Power a další přístroje, zvyšující bezpečnost letu a usnadňující provoz letounu napříč vzdušnými prostory.

Pro americký trh bylo Alto navíc zesíleno v podvozkové části, byly použity duralové podvozkové pružiny a kola a brzdy Beringer se systémem ALIR™ . Všechny tyto a další úpravy směřují k tomu, aby ALTO LSA vyhovělo vysokým nárokům v leteckých školách, od kterých Corbi Air očekává zvýšený zájem.

Více informací nejen o letadle najdete na stránkách společnostio Direct Fly ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Ultralighty


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář