Na silnici u Brna nouzově přistálo sportovní letadlo

14.11.2010 3 příspěvky

Na silnici u Brna nouzově přistálo sportovní letadlo
Na silnici u Brna nouzově přistálo sportovní letadlo (Zdroj: Aeroweb.cz)

O velké překvapení pro řidiče jedoucí z Brna do Svitav se dnes po šesté hodině večerní postaral francouzský pilot, který svůj Piper 28 kvůli závadě na motoru posadil na dvouproudou silnici během provozu. Nouzový manévr se naštěstí obešel bez obětí, jak pilot, tak dánský pasažér vyvázli bez zranění. Letoun si krátce před přistáním poškodil křídlo o pouliční lampu, pilot si ale se zhoršenou manipulací poradil.


Foto Lubomír Stehlík / Deník.cz

Štěstím byl svým způsobem i fakt, že krátce před nouzovým přistáním Pipera, který mířil z Německa do Maďarska, projížděl po zmíněné výpadovce z Brna i pilot, který jakmile letoun uviděl, pochopil situaci a sám za sebou začal brzdit provoz, aby udělal letadlu místo.

Příčiny, proč letadlo nemohlo pokračovat v letu, zatím nejsou známé. Zdroje ale hovoří o závadě v palivovém čerpacím mechanismu. Nehodu nyní vyšetřují policisté v společně s leteckou inspekcí.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Jednomotorák v noci . . .

19.11.2010 v 22:54 Pavel

Vzdávám poklonu pilotovi! Létám pouze VFR day a vždycky si říkám, že bych nechtěl zažít vysazení motoru a pokládání letounu někam na pole do rozmáčené voranice...o to více mne děsí představa cestovat s jednomotorákem v noci, říkám si, když vysadí motor v noci, musí to být hrůza, padat do tmy! Především by mne zajímalo, proč v Pardubicích nepustili éro v tísni na přistání? To fakt nechápu, kdo to nezažil na palubě, nepochopí!

Odpovědět

Pardubice

21.11.2010 v 17:23 Z-142

Pilot údajně neohlásil že je v tísni. Chtěl pouze přistát v Pardubicích. Jakmile se dostanu na LKTB poptám se kolegů a taky na věži kdo co ví...

Odpovědět

Pardubice

22.11.2010 v 20:31 Pavel

Tak fajn, optejte se dejte to sem. Každý koho zajímá létání čeká vždy na detailnější informace, co se vlastně stalo, aby si to porovnal se svými zkušenostmi a popřípadě se vyvaroval chyb druhých..

Odpovědět

Přidat komentář