AKTUALIZOVÁNO: V Mostě spadnul Zlín, dva lidé zemřeli

21.10.2010 1 příspěvek

AKTUALIZOVÁNO: V Mostě spadnul Zlín, dva lidé zemřeli
AKTUALIZOVÁNO: V Mostě spadnul Zlín, dva lidé zemřeli (Zdroj: Aeroweb.cz)

21. října - aktualizace

Český rozhlas přinesl zpřesňující informace, že k pádu letounu Zlín Z-126 došlo krátce po startu. Osmatřicetiletý pilot měl udájně zkušenosti i z dopravního létání a v době nehody právě učil žáka z Portugalska. Celý audiopříspěvěk si můžete poslechnout na stránkách ČRo.

20. října - původní zpráva

Dnes krátce po poledni se na letišti v Braňanech u Mostu zřítilo na letištní plochu letadlo typu Zlín Z-126, registrace OK-JGL. Oba muži v letadle, osmatřicetiletý pilot místního aeroklubu a asi pětadvacetiletý cizinec, nehodu nepřežili. Příčiny tragédie zatím neznáme.

„Mohu potvrdit pád letadla nad přistávací plochou v Braňanech, piloti při pádu zemřeli. Na místě jsou policisté, hasiči a lékař," vypověděla po incidentu pro server Aktuálně.cz ústecká policejní mluvčí Alena Bartošová.

"Co bylo příčinou nehody, není známo a nejspíš ještě dlouho nebude," řekl pro iDnes.cz předseda Aeroklubu Most Josef Mráček. Ani ostatní přítomní členové aeroklubu nic nevypověděli, pouze jeden z nich poznamenal pro Deník.cz, že "se to stalo při druhém průletu."

Další informace pro vás budeme zjišťovat.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

RIP

20.10.2010 v 21:18 pafka

Dneska jsem nad tím několikrát letěl. Stalo se to vlevo od prahu 02. R.I.P.

Odpovědět

Přidat komentář