Evropský pohár v PARASKI 2010

19.01.2010

Evropský pohár v PARASKI 2010
Evropský pohár v PARASKI 2010 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Do horského střediska Gosau v malebném údolí Západního Dachsteinu se sjela ke svému prvnímu porovnání výkonnosti v letošní zimě výjimečná skupina lyžujících parašutistů. Reprezentace Aeroklubu České republiky do té velké rodiny dobře zapadá a nemohla zde chybět. Do soutěže přihlásila tři družstva, v nichž nechyběly dvě ženy a poprvé jeden závodník na snowboardu.
 
Závody se uskutečnily za ideálního počasí a umocnily zážitky mnoha návštěvníků Gosau, kteří zde mohou lyžovat, sledovat motokros, zalétat si balonem, skočit tandem, obdivovat odvahu parašutistů vyskakujících z helikoptéry a závodících v obřím slalomu, dobře se najíst a bavit se mnoha dalšími atrakcemi včetně večerního sletu balonů a ohňostroje.


 
Naši závodníci se ve sportovním zápolení předvedli v dobrém světle. Po lyžařském tréninku na ledovci Kaunertal a ve Ski areálu Herlíkovice a předchozí letní přípravě na padácích všeho druhu všichni bojovali o co nejlepší výsledky mezi brankami i na dopadové matraci, která v Gosau leží na velmi prudkém svahu.
 
Za nejlepší výkony je třeba pochválit Andreu Šanovcovou, která dosáhla na 2. místo mezi ženami, A družstvo mužů ve složení Pavel Taršinský, Radim Bednář, Radek Šíma a Petr Chládek, které vybojovalo cenné 3. místo v soutěži družstev a za velmi solidní 6. místo mezi muži Pavla Taršinského, který svým celkovým výkonem potvrdil roli „jedničky" v našem týmu paraski.

Závody se svým bohatým doprovodným programem organizované týmem zkušených pořadatelů se všem velmi líbily a na slavnostním vyhlašování vítězů starosta Gosau prohlásil, že by zde v roce 2011 rádi uspořádali mistrovství světa.

Zdroj: www.aecr.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář