Prostě zážitek

29.07.2009

Pokud máte jakýkoliv problém nebo nevíte, jak si zlepšit náladu, tak jděte do toho. SKOČTE SI! Tam zapomenete na všechno, co vás trápí a budete si jen užívat volnosti a svobody.

Prostě zážitek
Prostě zážitek (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ahoj Piloti a nepiloti, prostě všichni, kdo milujete vzduch a nebe jako já. Ráda bych se s Vámi podělila o jedinečný a pro mě doposud nejintenzivnější zážitek, kterým byl skok z letadla. Je to jedna z posledních věcí, kterou jsem chtěla už asi 5 let vyzkoušet. Nevěděla jsem jak jinak se ještě seznámit s nebem a být jeho součástí než ho osobně pocítit na vlastním těle.

A tak po pěti letech rozmýšlení a hledání vhodného termínu jsem se jednoznačně rozhodla jít si se svým přítelem skočit do Příbrami, kde skáče společnost Skyservice, kterou jsem doposud znala jen z letáčků.

Když jsme s přítelem přiletěli na letiště Příbram, šli jsme zjistit co a jak. Nejdříve se o nás postarala milá slečna, která nám přidělila tandemového pilota a pak jsme dostali kombinézy, které shledávám „na chlapech parašutistech“ velmi sexy (to jen mimochodem). Následovala stručná a jasná instruktáž, jak se chovat před skokem, při skoku a při přistáni. Ještě, než jsme se odebrali do letadla, tak jsme měli možnost se porozhlédnout po prostorech a zázemí skokanů a celé společnosti Sky Service. Bylo velmi zajímavé vidět, jak kluci balí padáky a už na obrazovkách jsem mohla pozorovat předchozí výskoky lidí, kteří skákali před námi.

Musím říct, ze dokud jsme byli na zemi, tak jsem se neuvěřitelně těšila.

Pak přišla chvíle s velkým „CH“ a my začali nastupovat do letadla.  Tandemoví piloti se nás hned ujali, mě dokonce někalikanásobný držitel českých rekordů pan Michal Koníček. Usadili si nás do letadla a představili nám každému svého osobního kameramana. Bylo báječné, mít chvilku svého osobního kameramana :-)). Letadlo nastartovalo své dva silné motory a začali jsme se rozjíždět po dráze. V letadle panovala neuvěřitelná atmosféra. Kluci byli báječní,  vytvářeli  uvolněnou náladu, všichni se smáli a byli v naprosté pohodě, což jsem ve chvíli, kdy jsme stoupali do výšky 4 000m, kde jsme měli vyskočit velmi ocenila! Kameramani byli naprostí profesionálové. Čím výše jsme stoupali, tím více jsem měla smíšené pocity. Vzrušení, těšení, adrenalin mi prostupoval celým tělem a zároveň jsem měla strach a radost. Navíc jsem vůbec netušila  co mě čeká a jaké to bude.

Můj „parašutista“ mi ještě během stoupání zopakoval pravidla a asi v 3 000 metrech si mě začal k sobě připoutávat a připravovat se na výskok. Začala jsem být nervózní, ale mou nervozitu rozrážel zkušený kameraman, který se snažil odvést pozornost od blížícího se skoku, a tak jsem se díky němu i mému tandemovému pilotovi cítila báječně, ale plná očekávání. Musím říct, že jejich pohodový přístup v letadle mi MOC pomohl a dodal odvahy.

Najednou jsme byli ve výšce 4 000m a tak se otevřeli dveře u letadla a všichni začali postupně vyskakovat.

Bylo to legrační, jak všichni mizeli ve vzduchu. Já jsem šla jako poslední. Před výskokem z letadla jsem si uvědomila, že mému muži, ke kterému jsem pevně připoutaná naprosto důvěřuji a začali jsem se vrhat do nebe.

Skok a volný pád byl k nepopsání „ to se musí zažít“.

Co mě ale velmi překvapilo bylo, že můj kameraman byl po celou dobu volného pádu s námi a byl opravdu úžasný, stejně jako pilot. Po asi 50 vteřinách jsme otevřeli padák a při této příležitosti mi můj pilot udělal průvodce nebem a popsal mi okolní místa, abych měla tušení, kde vlastně letíme a co se kde nachází. Nakonec jsme přistáli, jak já říkám na baletku a byli zase díky skvělému pilotovi a parašutistovi bezpečně na zemi.

Jediné na co jsem se zmohla, bylo říkat, že chci ještě. Na to se totiž nic jiného říct nedá.

Než  jsem se převlékla z parašutistické kombinézy a popovídala si s piloty, tak mi kameraman Péťa donesl zpracované DVD plus CD s fotkami. Měl to neuvěřitelně rychle připravené, dokonce DVD bylo i s hudbou! Takovou rychlost hotových fotek a videa jsem nečekala. Pro mě všichni, kdo tam pracují, jsou neuvěřitelnými profesionály, ať už ve skákání, tak v přístupu k lidem a daným situacím.

Musím ještě dodat, že to byl tak intenzivní zážitek, že večer, když jsme se s přítelem koukali na video z našeho skoku a byli jsme v letadle připraveni akorát skočit, tak jsem cítila to vzrušení a adrenalin ještě na gaučíku doma. Usínala jsem s myšlenkami na seskok a probouzela jsem se opět s myšlenkou zase na seskok a to díky opravdu úžasně zorganizovanému teamu, který shledávám naprosto dokonalými, úžasnými profesionály.

Je to zážitek na celý život a je neuvěřitelný! A kdyby se někdo z vás náhodou bál, tak u těchto kluků opravdu nemusíte. Vložila bych svůj život do jejich rukou znova a znova. Myslím, že tohle už v mém životě nic nepřekoná.

Jo a teď vím přesně, co dám svým příbuzným a přátelům jako dárek k čemukoliv! Lepší dárek než zažít pocit jedinečné svobody a volnosti už není! Jděte do toho...

Ještě taková perlička pro piloty. Každý kdo si přiletí skočit letadlem (jako třeba my), zaplatí za něj Skyservice přistávací polatky na letišti. Asi to není velká častka, ale odpadá papírování a nahánění s vyběrčím poplatku. Stačí prostě po rádiu nahlásit, že letíte na tandemový seskok ke Skyservice a rolovat přímo k nim .

Tak skoku zdar!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Parašutismus