Ultralighty v České televizi v sobotu 25. 10.

22.10.2008

Ultralighty v České televizi v sobotu 25. 10.
Ultralighty v České televizi v sobotu 25. 10. (Zdroj: Aeroweb.cz)

Není tomu tak dávno, co na druhém programu České televize běžel pořad Pětka v Pomeranči, ve kterém kromě hitparády moderní muziky pro mladé hrálo hlavní roli závěsné létání. Ani ne měsíc na to věnovali tvůrci tohoto pořadu další díl opět lehkému létání - tentokrát motorovému ultralehkému.

Natáčení proběhlo v úterý 21. října na soukromém letišťátku Osičiny Jana Béma, které nabídlo všem přítomným příjemné zázemí. Dokonale vyšlo i počasí - jasno, krásné světlo, občas o něco silnější ale snesitelný vítr, na druhou polovinu října nezvyklé teplo - co víc si přát...

Na natáčení ochotně přilétli čeští reprezentanti Olga Záluská, Michal Seifert, Jan Řehák, Ondra Šilhan a Martin Dalajka, přilétl i nejmladší současný český soutěžní pilot Jakub Taussik. Režisér pořadu Jakub Kolář a moderátor Martin Zeller si k rozhovorům vybrali Olgu Záluskou, Jakuba Taussika a samozřejmě i legendu českého létání Jana Béma. Ostatní přispěli alespoň svým pilotním uměním při natáčení ilustračních záběrů.

Co se podařilo během příjemných čtyř hodin na letišti Osičiny pořídit, můžete shlédnout již v sobotu 25. 10. 2008 od 12 hodin na ČT 2.


Foto: Miroslav Oros

Zdroj: LAA

Mohlo by vás zajímat

Témata

Ultralighty


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář