Mistrovství Evropy ultralajtů 2008 finišuje

23.08.2008

Mistrovství Evropy ultralajtů 2008 finišuje
Mistrovství Evropy ultralajtů 2008 finišuje (Zdroj: Aeroweb.cz)
V polském Lesznu probíhá od soboty 16. srpna do neděle 24. srpna mistrovství Evropy v ultralehkém létání. Mezi 54 posádkami ze 13 zemí figuruje i 12 českých letadel. V pátek vedla Česká republika v hodnocení národů, i v jednotlivých kategoriích bojují naši piloti o medaile. 



Při soutěžním ultralehkém létání se soutěží ve třech disciplínách - přesnosti přistání, navigaci a termickém létání - disciplíny je možné i různě kombinovat. Soutěžní stroje mohou vážit i s posádkou maximálně 450 kg a dělí se do čtyř kategorií - jednomístné motorové závěsné kluzáky (WL1), dvoumístné motorové závěsné kluzáky (WL2), jednomístná aerodynamicky řízená letadla (AL1) a dvoumístná aerodynamicky řízená letadla (AL2).



Český reprezentační tým obhajuje titul mistrů Evropy z roku 2006, zároveň jsou Češi úřadujícími mistry světa z roku 2007.  

V posledích soutěžních úlohách budou chtít český tým ohrozit zejména zatím druzí Britové a průběžně třetí domácí Poláci. V kategorii WL1 je zatím Lukáš Hynek velmi těsně čtvrtý, v kategoriích WL2 a AL2 máme dvě posádky s nepatrným odstupem na medaile páté.



Konečné výsledky by měly být známy v sobotu 23. srpna 2008 odpoledne.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Ultralighty


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář